Суспільство (відео)

Більше сотні чиновників можуть залишитися без роботи: до Чернігова летять «перші ластівки» кабмінівської реорганізації (Відео)

«Кабмінівські» реорганізації темною хмарою насуваються на чиновників Чернігівщини. Одним із перших під скорочення потрапило управління юстиції. Ще 8 жовтня там святкували День юриста, а вже 9-го їм повідомили неприємну новину.

«Наразі в нас усе так спонтанно відбулося. Ніхто не очікував, по-перше, що це буде прийнято», — Ірина Жмака, перший заступник начальника управління юстиції в Чернігівській області, голова ліквідаційної комісії.

«Прийшло нове керівництво Міністерства юстиції і прийняло відповідне рішення. Тому ми будемо його виконувати. Вже сформована ліквідаційна комісія і призначений її голова. Тобто ми зайшли в процедуру ліквідації», — Олег Трейтяк, начальник управління юстиції в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський палац урочистих подій можуть віддати іншій структурі

Процес ліквідації відбуватиметься в усіх обласних управліннях, замість них створюють міжрегіональні територіальні органи. Там наша область буде в компанії Сумщини та Полтавщини з центром у Сумах. Усього міжрегіональних буде вісім.

План від Кабміну щодо того, яким буде управління після реорганізації, не надходив, але процес уже триває.

«Це ті ж попередження працівників про скорочення. Проведення інвентаризації матеріальних цінностей. Усі питання, пов’язані з загальною процедурою ліквідації», — Ірина Жмака, перший заступник начальника управління юстиції в Чернігівській області, голова ліквідаційної комісії.

Усі працівники центрального апарату, а їх приблизно 115 осіб, поділяють почуття тривоги, надії та розпачу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2020 році скорочуватимуть бюджетників

«Розчаровані, бо ніхто не очікував. Це була така несподіванка після Дня юриста. 20 років пропрацювали, а тепер йти в невідомому напрямку», — Олеся Пушенко, головний спеціаліст відділу персоналу.

«Я не дуже розумію, як можна ліквідувати, і сподіваюсь, що буде й надалі працювати», — Людмила Алейнікова, головний спеціаліст управління державної виконавчої служби.

«Хто не боїться, що завтра залишиться без роботи, тому однаково. Думаю, хтось залишиться працювати, а хтось опиниться за дверима», — Сергій Єрохін, водій.

За словами керівництва управління юстиції, реорганізація не позначиться на роботі всіх структурних підрозділів – виконавча служба, державна реєстрація, нотаріат тощо. А щодо скорочень і структурних змін у всіх державних органах, то чиновники запевняють: це лише початок.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button