Суспільство (відео)

Блокбастер на Магістратській триває: Ломако розкритикував суд і центральну владу (Відео)

22 червня 2023 року Чернігівський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Чернігівської міської ради від 30.03.2023. У ньому йшлося про внесення змін і доповнень до рішення Чернігівської міської ради від 30 листопада 2022 року №24/VIII-38 «Про бюджет Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік» зі змінами та доповненнями. Цим рішенням суд задовольнив позов Чернігівської міської військової адміністрації до міської ради та додав протистоянню на Магістратській нових сюжетних поворотів.4 липня 2023 року під час чергового засідання виконкому виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако розкритикував рішення суду.

«Є обрані представники громади в законний спосіб, які приймають і ухвалюють публічно рішення щодо змін до бюджету, що затверджуються на сесії міської ради або приймаються на сесії міської ради. Це депутати від різних політичних сил, які обрані людьми на виборах і це їхні повноваження, це представники громади, я хочу наголосити. Призначений із Києва чиновник, керівник військової адміністрації, він не є представником громади і не може таким вважатися апріорі. Це представник центральної влади, однієї з вулиць Києва в нашому місті. І його бажання одноосібно приймати рішення щодо бюджету міста можна сприймати як корупцію», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Нагадаємо, 17 лютого 2023 року, згідно з розпорядженням Володимира Зеленського, призначено начальника Чернігівської міської військової адміністрації. Ним став Дмитро Брижинський. Відтоді розпочалося протистояння між представниками Чернігівської міської ради та Чернігівської міської військової адміністрації.

Олександр Ломако зазначив, що наразі Чернігівська міська рада готується оскаржувати рішення Чернігівського окружного адміністративного суду.

«Звісно, ми будемо подавати апеляцію на це рішення, воно не набуло законної сили. Ми будемо намагатися відстоювати свої права», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Ми стежитимемо за перебігом подій протистояння Чернігівської міської ради та Чернігівської міської військової адміністрації й оперативно інформуватимемо вас про нові сюжетні повороти цієї історії.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button