Суспільство (відео)

Чернігівські військові та перевізники сперечаються через пільгові перевезення (Відео)

Перевізники, громадські організації та самі учасники АТО вже кілька місяців намагаються дійти порозуміння щодо пільгових перевезень. Насамперед це стосується маршрутів до Києва.

Та зазвичай спокійна розмова поступово переростає в галасливу дискусію. Сталося це і під час чергових посиденьок на цю злободенну тему. Мало до бійки не дійшло.

Перевізник Володимир Коваленко каже, що держава не відшкодовує пільгових перевезень, тому просять поставитися до них із порозумінням. За підсумками попередніх зустрічей була домовленість про перевезення за наявності квитка не більше трьох учасників АТО за один рейс. Та останнім часом ситуація змінилася.

 «Просили розподілити по три пільгові місця на кожен рейс. Від минулої зустрічі пройшов місяць. Запитань не виникало», — перевізник Володимир Коваленко.

Представники деяких громадських організацій запропонували погодити меморандум, у якому закріпити побажання сторін. З одного боку – перевізників, з іншого – учасників бойових дій. Це має врегулювати наболіле питання та припинити спекуляції.

«Вносьте свої пропозиції, щоб був консенсус, щоб усіх влаштовувало», — громадський діяч Максим Конашевич.

Та чернігівські військові знов-таки стоять на своєму. У законі про автомобільний транспорт про жодні обмеження не йдеться. Тому перевізник зобов’язаний перевозити всіх пільговиків: і афганців, і інвалідів, і учасників АТО.

 «У законі жодних обмежень немає на міські та міжміські перевезення», — юрист Володимир Розинський.

Розмова проходила на підвищених тонах. Так і не дійшовши згоди, сторони вирішили зібратися ще раз, але вже за участю представників влади.

 «Щоб не гризлись, треба запросити представників влади та спитати: де дотації?»,- учасник АТО Андрій Хоменко.

Транспортники кажуть, що цінують наших захисників. Неодноразово возили їх на ротацію. І готові надалі здійснювати перевезення. Та економічна ситуація загострюється. Тому проблему треба вирішувати. Адже держава ще не визначилася з компенсацією пільгових перевезень і коли це станеться – не береться сказати ніхто. Водночас учасники АТО готові об’єднати зусилля з перевізниками, аби змусити владців виконувати українські закони.

Ще статті по темі

Back to top button