Суспільство (відео)

Сесія мітингів, бюджету та програм: депутати проголосували за головний фінансовий документ Чернігова (Відео)

Сесія мітингів. Чергова, 13-та сесія, Чернігівської міської ради ознаменувалася величезною кількістю обурених містян, які прийшли на прийом до тих, кого вони обрали. Крім протесту проти потенційного розпродажу «Ялівщини», прийшли й підприємці Чернігова.

«На сьогодні це всеукраїнська акція. Підприємці по всіх містах звернулися до своїх місцевих депутатів, щоб ті звернулися до народних депутатів Верховної Ради та президента про відтермінування ще на рік введення касових апаратів»,- Світлана Жимолостнова, підприємець.

Центральним питанням порядку денного сесії став бюджет міста на наступний рік.

«Найважливіше питання – це прийняття бюджету на наступний рік. Це основний фінансовий документ, за яким житиме громада наступного року. Бюджет складний. Має багато викликів. Це і необхідність компенсації різниці в тарифах.  Ситуація з коронавірусною інфекцією, яка, на жаль, нікуди не поділася. Це багато необхідних робіт із підтримки інфраструктури»,- Олександр Луценко, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялівщину «розриватимуть»: Атрошенко та мерська коаліція «відфутболили» прохання громадськості (Відео)

Із мінімальними правками він був проголосований депутатським корпусом. До цього депутати подискутували стосовно низки програм, які приймали. Наприклад, щодо програми економічного та соціального розвитку. Одні критикували її за розмитість.

«Але, на жаль, констатує проблеми, однак не дає шляхів для її вирішення. На жаль, у програмі відсутні заходи Чернігівської міської ради зі створення нових робочих місць, із залучення інвестицій. На жаль, відсутня відповідь на запитання «Яким чином ми покращимо медичне забезпечення?»,- Віталій Голець, депутат Чернігівської міської ради («ОПЗЖ»).

Інші ж говорили про їх ефективність.

«Зараз вийшов новий інвестиційний паспорт, який широко розповсюджується. Я знаю, що з Данією ми зараз спілкуємося щодо залучення інвестицій у текстильну галузь. Діяльності дуже багато, і я завжди бачу цю роботу»,- Юлія Дарницька, депутат Чернігівської міської ради («Рідний дім»).

Розглянули також транспортну програму, згідно з якою пільговиків хочуть змусити валідуватися, тобто позначати спеціальною карткою свій проїзд. Звідки гроші на «проєкт», не пояснили.

«Пасажир із посвідченням за 70 гривень провалідується. То питання, хто сплачуватиме за цю валідацію»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Крім цього, на сесії було проголосовано за програму підтримки громадських організацій Чернігова та було внесено низку змін до вже наявних міських програм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button