Суспільство (відео)

Боротьба за «Елладу» триває: власник центру та колекторська фірма з’ясовують стосунки у суді (Відео)

Ще у 2007 році Ігор Шегай узяв валютний кредит на розвиток фітнес-центру «Еллада», який планували створити по вулиці Волковича. Через стрибок долара він не зміг його виплачувати.

«Був стрибок долара, потім виникли труднощі з виплатою цієї заборгованості перед «Укрсиббанком» і вийшло так, що банк подав на мене в суд і присудив заборгованість 1 млн 166 тис. грн. Ця заборгованість була й залишається»,- Ігор Шегай, директор фітнес-центру «Еллада».

Далі банк передав цей борг колекторській компанії. Ігор Шегай запевняє, що установа не мала права цього робити.

«У 2017 році за фальшивими документами колекторська компанія переоформила на себе приміщення і зараз ми доводимо в суді, що вони зробили це неправомірно»,- Ігор Шегай, директор фітнес-центру «Еллада».

«Виконавчий лист, згідно з яким стягнуто солідарно з Шегая на користь ПАТ «Укрсиббанк» заборгованість у сумі 147 тис. 198 доларів США. Виходить, що згідно з цими документами, Шегай має заборгованість перед «Укрсиббанк». У цих документах не замінено сторону у справі з «Укрсиббанк» на ТОВ «Кей-Колект». Отже, Шегай має борг перед банком і колекторською фірмою»,- Костянтин Підгорний, адвокат Ігоря Шегая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада на «Елладу»: емоційні катавасії довкола «захопленого» комплексу (Відео)

«ТОВ «Кей-Колект» намагалося змінити сторону в судовому рішенні, але ухвалою суду було відмовлено ТОВ «Кей-Колект»,- Микола Кашуба, представник колекторської фірми ТОВ «Кей-Колект».

Зараз колекторська фірма подала апеляцію, оскільки вважає це приміщення своїм. Наразі воно передано в оренду іншому фітнес-клубу. Представник фірми «Кей-колект» наголосив на тому, що ним розпоряджається Ігор Шегай. Натомість його захисники заперечують це.

«Ваш підзахисний має доступ до цього об´єкта чи ні? – Ні, не має»,- Костянтин Підгорний, адвокат Ігоря Шегая.

«Як відомо мені, по сьогоднішній день цим об´єктом розпоряджається пан Шегай. Не виселені орендарі. Триває з цього приводу спір. – А реально? – Реально ні, не володіє»,- Микола Кашуба, представник колекторської фірми ТОВ «Кей-Колект».

За словами адвоката Ігоря Шегая, в матеріалах справи немає доказів про наявність заборгованості та вартість майна на момент отримання права власності колекторською фірмою.

«Зараз суд перейшов не просто до дослідження доказів, а до збирання доказів. Вони мали б збиратися на стадії підготовчого судового засідання. Суд не має права збирати докази, їх мають надавати сторони. А зараз суд чомусь почав збирати докази на підтвердження правильності позиції відповідача»,- Костянтин Підгорний, адвокат Ігоря Шегая.

Костянтин Підгорний також зазначив, що в ході справи зросла й сума боргу Ігоря Шегая перед банком – до 193 тисяч доларів.

«У 2010 році було це рішення, там було дострокове стягнення суми кредиту. Коли відбувається дострокове стягнення кредиту, то дія договору кредитного припиняється і нарахування відсотків є неможливим»,- Костянтин Підгорний, адвокат Ігоря Шегая.

Боротьба між колекторською фірмою та підприємцем триватиме і далі. Суд продовжить слухання справи наприкінці жовтня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button