Суспільство (відео)

Скромно та в родинному колі: чернігівці розказали, як зустрічатимуть Новий 2023 рік (Відео)

Новорічні та різдвяні свята для більшості завжди були однією з найважливіших і найулюбленіших подій у році. Утім, у 2022 році повномасштабна війна змінила життя українців назавжди, а з ним і багато сфер життя. Тож більшість громадян зараз відмовляється від великих святкувань, із поваги до військових, які не мають такої можливості – зустріти свята вдома. Або ж на це зовсім немає настрою. Ми поцікавилися в чернігівців, як вони зустрічатимуть та відзначатимуть новорічні та різдвяні свята у 2023 році.

— Мабуть, ні, ялинку навіть не ставили. Може, з родиною побудемо, посидимо та й усе.

— Планую відзначати Новий рік, формат буде інший, будемо вдома, вже на ялинку в центр міста ніхто не піде. Будемо скромно так. 

— Звісно, будемо як завжди. Все, безумовно, залежить від того, якою буде ситуація зі світлом, але так плануємо.

— Я думаю, що я буду разом зі своєю сім’єю, буду якось намагатися створити для себе та рідних спокійний і гарний настрій. Такого святкування яскравого, як у минулі роки, звісно, не буде, але якийсь приємний дух ми маємо підтримувати в собі.

— Ой, та який там Новий рік?

— У родинному колі, бо не той зовсім настрій для таких свят.

— Відсвяткуємо, можливо, вдома, у мене в старшого сина день народження 31 грудня. Так у родинному колі зберемося і посидимо трошки, а взагалі будемо чекати миру. Поки без грандіозних святкувань.

— Відзначати свята, можу сказати, зараз точно не до цього. А Різдво відзначати з цими виродками, які це все вчинили, також не хочеться, на мою думку, його треба відзначати з усім цивілізованим світом 25 грудня. А на Новий рік побажання лиш одне: нехай вони всі здохнуть, а ми Переможемо. 

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button