Суспільство (відео)

Брижинський – про погрози, невиконання бюджету і ситуацію з «Новим Черніговом» (Відео)

Менше аніж третина від запланованого – такий показник виконання бюджету Чернігова представниками місцевого самоврядування.

«Станом на сьогодні бюджет не виконується в повному об’ємі, як це було заплановано. Планування бюджету на цей рік було неякісне та неефективне і ми бачимо, що виконання бюджету наразі так само неякісне та неефективне», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Одна з найгірших ситуацій наразі з видатками на підтримку Збройних Сил України, зазначає Дмитро Брижинський, адже наразі виконання бюджету по цьому показнику дорівнює всього 12%, що катастрофічно мало, зважаючи на те, що наразі наша країна перебуває в умовах повномасштабної війни.

«Питання виконання бюджету – проблемне і потребує форсованого прийняття рішень і уточнення прийнятих рішень, для того, аби наприкінці року ми мали результати діяльності», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Одним з рішень, що спрямоване на якісне збільшення фінансової підтримки Збройних Сил України від громади Чернігова, Дмитро Брижинський називає оптимізацію витрат на фінансування комунального телеканалу «Новий Чернігів».

4 червня Дмитро Брижинський підписує розпорядження про внесення змін до бюджету міста з метою скорочення видатків на утримання комунального підприємства «Телерадіоагентство «Новий Чернігів». Простіше кажучи, начальник Чернігівської міської військової адміністрації ухвалив рішення про скорочення фінансування місцевого комунального телеканалу «Новий Чернігів» на 3,5 мільйона гривень.

Дмитро Брижинський зазначає, що скорочення витрат планувалося ще під час формування бюджету на 2024 рік. І якраз таки це скорочення було вимогою від представників громади міста, які брали участь у громадських обговореннях стосовно формування бюджету Чернігова на 2024 рік.

«Це 18-й був пункт, у якому було описано, що необхідно адаптувати в бік зменшення фінансування каналу «Новий Чернігів». Також там було питання по КП «Муніципальна варта» та багато інших», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Отже, за результатами громадських обговорень стосовно формування бюджету Чернігова на 2024 рік був складений перелік вимог, які громада міста просила реалізувати під час затвердження бюджету міста. В одному з пунктів ішлося якраз про зменшення суми фінансування «Нового Чернігова». Протягом першого півріччя 2024 року представники Чернігівської міськради мали розглянути питання стосовно оптимізації витрат на утримання комунального підприємства. Утім, цього не відбулось. Наслідком бездіяльності стало рішення про скорочення фінансування телеканалу на 3,5 мільйона гривень.

«Утримувати 100% комунальне підприємство, яке неефективне та дублює функції пресслужби – не раціонально. Друге: під час формування бюджету була затверджена програма висвітлення діяльності міської ради. На це закладені кошти і міська рада замовляє продукт в інформаційних агенціях, у засобах масової інформації місцевих, щоб вони висвітлювали їхню діяльність», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Отже, 3,5 мільйона гривень, що вивільнені з бюджету Чернігова шляхом оптимізації фінансування місцевого комунального телеканалу, будуть витрачені на допомогу Збройним Силам України.

«Розумію, що в умовах війни висвітлення діяльності міської влади і загалом інформування населення про діяльність – дуже важливо, але все має бути раціонально», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Здається, що конфлікт на Магістрацькій продовжується та набирає оберти, так до прикладу, під час щотижневої ранкової наради, що відбулась 4 червня в міськраді, виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови, Олександр Ломако, заявив, що Дмитро Брижинський погрожував йому фізичною розправою.

«Мені особисто, телефоном, в присутності іншої людини, погрожував фізичною розправою начальник військової адміністрації міста», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Утім начальник Чернігівської міської військової адміністрації зазначає, що подібні коментарі – не відповідають дійсності. Більше того начальник міської військової адміністрації називає подібні інформаційні вкиди – піар ходом.

«Олександр Ломако він не стільки господарник і діяч місцевого рівня, який переймається господарчими питаннями міста. Він – політик, і це головна проблема нашого міста. Його ідея – велика політика. Його не цікавите те, чим живе місто, що буде завтра з містом. Військова адміністрація, в умовах війни, створена для того аби оперативно приймати рішення інколи, частіше за все, напевне не дуже популярні для громади, але це війна. І ми повинні оперативно та швидко реагувати на ті загрози, які існують наразі в країні», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько  

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button