Суспільство (відео)

Будинки-пенсіонери: КП «Новозаводське» заявило про значну зношеність житлового фонду (Відео)

545 житлових будинків і понад 16 тисяч квартир, у яких проживають майже 33 з половиною тисячі чернігівців – усе це територія комунального підприємства «Новозаводське». На розширеній нараді в міській раді його очільник Віталій Морський звітував за 9 місяців роботи. Розпочав із невтішної статистики: 30% будинків – дореволюційні, 5% – довоєнні.

«Попри великий відсоток зносу житлового фонду та його територіальне розташування на великій площі, підприємство в повному обсязі надає послуги на утримання житлових будинків і прибудинкових територій», — розповідає Віталій Морський – начальник КП «Новозаводське».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці заборгували КП «Новозаводське» понад 8 мільйонів – міськрада боротиметься з боржниками

Цьогоріч КП «Новозаводське» на ремонт поточного житлового фонду витратило 7,5 млн грн. Зокрема, лише у 95 будинках відремонтували покрівлю та зробили ремонт у 53 під’їздах. Аварійні бригади підприємства працювали цілодобово – аби оперативно реагувати на звернення мешканців будинків.

«З початку 2018 року від мешканців житлових будинків надійшло 9 654 звернення з питань обслуговування житлового фонду. Виконано  9 541. У процесі виконання згідно плану поточного ремонту житлового фонду  – 113 звернень», — говорить Віталій Морський – начальник КП «Новозаводське».

КП «Новозводське» за звітний період обросло чималими боргами: понад 8,5 мільйона гривень відомство не доотримало коштів населення. Міська рада має намір боротися з несумлінними містянами за допомогою ЗМІ.

«Прохання попрацювати всім активніше над поверненням… і, можливо, задіяти ЗМІ, пояснюючи людям, що, не дай Боже, не можна допускати заборгованості з надання комунальних послуг, це призведе до колапсу в місті», — зазначає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

До роботи в зимовий період, як відзвітував Віталій Морський, підприємство готове. Прибирати сніг вже готові три одиниці транспорту. Заготовлено 350 тонн піску, солі та пісково-сольової суміші.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button