Суспільство (відео)

Будівництво стадіону та палацу спорту – життя спортивної сфери Чернігова в умовах війни (Відео)

427 медалей на змаганнях різного рівня – такий результат показали чернігівські спортсмени за перше півріччя 2023 року. Про спортивні здобутки та стан відновлення об’єктів спеціалізованої інфраструктури звітував під час брифінгу директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Андрій Шемець.

«Наші спортсмени та тренери щоденно виборюють нагороди як для Чернігівщини, так і для України. Також вони поповнюють лави національних збірних команд за різними видами спорту. На сьогодні в нас 256 наших чернігівських спортсменів перебувають у складі національних збірних команд. Троє кандидатів на участь в Олімпійських іграх у Парижі 2024 – Костевич Олена, Кисіль Валентина, Криворучко Олександр», — Андрій Шемець – директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Під час брифінгу був анонсований перелік об’єктів спортивної інфраструктури міста, відновлення та реконструкція яких запланована на найближчий час: стадіон ім. Ю. Гагаріна, «Лижна база» та дитячо-юнацька спортивна школа.

За словами директора департаменту вже цьогоріч Міністерство молоді та спорту України виділить кошти на створення проєктно-кошторисної документації для старту реконструкції чернігівського стадіону ім. Гагаріна.

«Спілкуючись із міністерством, спілкуючись із директором Державного підприємства (стадіон ім. Ю. Гагаріна. – Ред.), ми визначили, що це буде мультифункціональний стадіон, будемо підлаштовувати під трибунами легкоатлетичний манеж. Будемо максимально його заповнювати мультифункціональними залами, аби ми не лише грали в футбол, але й мали можливість тренуватися та проводити змагання», — Андрій Шемець – директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Також цьогоріч департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА подав необхідні документи для реконструкції та відновлення дитячо-юнацької спортивної школи.

«Ми хочемо її повністю спільно з управлінням освіти, спільно з військовою адміністрацією модернізувати, розширити та створити поряд укриття», — Андрій Шемець – директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Планується, що до кінця 2023 року буде виготовлена проєктно-кошторисна документація для будівництва зруйнованої в березні 2022 року «Лижної бази».

Також Чернігівщина бере участь в українсько-канадському проєкті, що спрямований на розвиток спортивної інфраструкти. Основна мета – отримати фінансування для будівництва в Чернігові палацу спорту.

«З огляду на те, що в нас зруйнована база і ми наразі потребуємо мультифункціонального палацу спорту, порадившись із представниками спортивної сфери міста та країни, ми ухвалили рішення, що будемо будувати палац спорту», — Андрій Шемець – директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Під час брифінгу Андрій Шемець повідомив, що наразі всі необхідні документи для створення завірені на рівні області. Надалі – розпочинається робота департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА з Міністерством молоді та спорту України.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button