Суспільство (відео)

Світло перемогло темряву: у Красному Колядині зробили вуличне освітлення (Відео)

Вони боялися ночі, як вогню: у Красному Колядині на Талаївщині селяни кілька десятків років потерпали від темряви у нічну пору доби. На все село тут світило  всього 5 вуличних ліхтарів.

 «Як місяць світить, тоді і ходимо. Місяць світить, отак і ходимо, видно», — жителька села Красний коляди (Талалаївськи         район) Галина Чепель.

«Закриваємося на 20 замків і сидимо у хаті», — жителька села Красний Колядин (Талаївський район) Надія.

Та нині для селян у Красному Колядині ці історії стануть лише неприємною згадкою. З липня того року у селі почали робити вуличне освітлення, у грудні усі роботи завершили. Завдяки програмі ООН, за півроку освітили 4 великі вулиці.

«Це дуже добре, дуже добре, хоч хто-небудь пройде по білому світу, а то ж не видно нічого», — житель села Красний Колядин (Талалаївський район)Петро Кавун.

 «У нас подія радісна, довгоочікувана. Ми мріяли про це. Нам вдалося освітити п’ять кілометрів сімсот метріви ми не будемо зупинятися, будемо і далі освітлювати за цей рік», — Красноколядинський сільський голова Людмила Сорочинська.

Вперше за багато десятків років у Красному Колядині включали рубильник з короваєм, під баян та за участю всієї громади. На свято села запросили і народного депутата України Валерія Давиденка. Хлібом і сіллю люди подякували своєму депутатові за підтримку під час вуличного освітлення села. Валерій Давиденко, у свою чергу, пообіцяв підтримувати свій округ і надалі.

 «Усе, що від мене залежить, я завжди допомагаю. Я думаю, що і далі робитимемо освітлення, будемо будувати водогони», — народний депутат України Валерій Давиденко.

Вуличне освітлення на Талалаївщині – це сфера, яка була занедбана багато років поспіль. А от за останні кілька років, як каже народний депутат Валерій Давиденко, у районі не залишилося жодного села, де б вуличні ліхтарі були лише мрією. Села у найвіддаленішому районі Чернігівщини поступово освітлюють. На цьому тижні ліхтарі засвітять ще в селі Українське, у цьому ж районі.

Ще статті по темі

Back to top button