Суспільство (відео)

Бюджет Чернігівщини прийнято: коаліція депутатів затвердила фінансові видатки (Відео)

Чернігівщина останньою в Україні прийняла обласний бюджет. «За» головний фінансовий документ області проголосували фракції «Рідного дому», «Слуги народу», ОП-ЗЖ і Радикальної партії.

«За» – 38, «утримались» – 0, «проти» – 0. Рішення прийнято. Шановні колеги, вітаю, від сьогодні наша область працює з бюджетом», —  Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатський гендерний скандал в облраді

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко охарактеризувала бюджет як неідеальний і тому вимушений в нинішніх умовах. Але що найважливіше – він вийшов спрямованим на закриття захищених статей і збалансований.

«Загальний розмір доходів і видатків обласного бюджету з урахуванням міжбюджетних трансферів, визначених на 2021 рік, у сумі – 2,4 мільярди гривень. Проєкт бюджету на 2021 рік збалансований, тобто обсяг надходжень на рік відповідає обсягу видатків», — Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

У свою чергу голосуюча більшість всіляко намагалася покласти відповідальність за наявні прогалини в цьому документі саме на голову обласної адміністрації.

«Відповідальність за бюджет несе голова обласної державної адміністрації і, звісно, несе рада», — Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

Загалом прийнятий депутатами бюджет став фінальним акордом третьої сесії обласної ради, що й поставила крапку в довготривалій фінансовій епопеї в Чернігівській області.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button