Суспільство (відео)

«ЧЕline» презентував документальний фільм «Моя війна» на великому екрані (Відео)

Незламний дух, незламна воля і любов до своєї Батьківщини. Сьогодні інтернет-портал «ЧЕline» презентував у Чернігові документальний фільм «Моя війна» про патріотів, які живуть серед нас.

Робота над півгодинною стрічкою тривала близько року. Автор сценарію Яна Титенок зізнається: найважче було повертати бійців у бойові спогади та пропускати все це через себе.

«Це вже друга документальна робота інтернет-порталу «ЧЕline». Торік у березні ми презентували фільм «Вогонь Майдану» про наших чернігівських загиблих Героїв Небесної Сотні. І рік по тому ми презентуємо новий фільм – «Моя війна». П’ятий рік триває неоголошена війна на сході країни, і вона показала, що в Україні живе дуже багато справжніх патріотів. Не тих, які рвуть на собі сорочку і кричать про патріотизм, а тих, хто лишає свої родини, лишає свою роботу, бере у руки зброю і йде захищати нашу Україну, і готовий померти за нашу країну. Фільм «Моя війна» саме про таких патріотів»,Яна Титенок, журналіст.

Актори фільму – справжні учасники неоголошеної російсько-української війни, які пройшли пекло сходу і мають про що розказати мирним містам України.

«Наша війна почалася в гарячі часи, коли були обстріли, земля горіла. Ми стояли в грудні в новому терміналі, старий уже здали, і йшли звідти останніми. Наших хлопців підривали, розстрілювали, брали в полон. Було важко, але нічого, це ж наша країна, наша земля, за них ми й воювали – за рідних, за країну»,Вадим Бойко, герой фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові показали фільм “Моя війна”

«Особистим прикладом треба своїм дітям показувати, що таке любов до Батьківщини, що таке почуття відповідальності, у тому числі за країну, за свою дружину. Бо дуже важко було пояснювати, як я Батьківщину люблю разом із ними вдома, коли там важко», — Олександр Мінін, герой фільму.

Суха статистика засвідчує – від початку проведення антитерористичної операції на сході країни через війну пройшли понад 13 з половиною тисяч сіверян. У кожного з них своя війна і своя історія. Про коротку, але славетну історію капітана Юрія Бутусова розповідає його мати Надія Олександрівна, яка віддала Україні найдорожче, що мала, – свого сина.

«Найголовніше, аби більше таке в Україні ніколи не повторилося, щоб не знали такого ні наші внуки, ні правнуки, ніхто», — Надія Бутусова, мати загиблого капітана.

Допрем’єрний показ стрічки «Моя війна» зібрав у Чернігові повну кінозалу глядачів. Серед них ліцеїсти, курсанти, волонтери, учасники АТО, а також ті, хто допомагав і підтримував команду «ЧЕline» у реалізації проекту. Фільм побачив світ завдяки безпосередній підтримці народного депутата Валерія Давиденка. Герої стрічки отримали пам’ятні подарунки та подяки.

«Чудове рішення ухвалили журналісти «ЧЕline», адже це те, чого сьогодні не вистачає в нашій країні. Якби кожен телеканал зробив щось подібне і показав, наскільки сьогодні важко воїнам АТО, які повернулись звідти, про них згадували б частіше, можливо, тоді їм жилося б легше», Володимир Ткач, голова правління ПАТ «Чернігівобленерго».

«Таких фільмів повинно бути значно більше. Країна повинна знати своїх справжніх героїв, не якихось там міфічних, придуманих, а героїв, які живуть поруч із нами», — Вадим Лільчицький, заступник обласного військового комісара.

Сльози в очах, гучні овації та щирі слова подяки – сьогодні стрічка «Моя війна» вразила чернігівців, уже найближчим часом її покажуть у всіх райцентрах області.

«Фільм дуже сподобався, не означає, якщо я не плачу, то я безсердечний. Дуже шкода, що дехто загинув, захищаючи свою Батьківщину. Мій тато – Герой!», – Олександр, герой фільму.

Журналіст Альона Макаренко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Честь и поклон бойцам АТО и вечная память погибшим…… Стало «лучше» жить….. И пусть правители ж..ды дальше уничтожают Украинскую национальность!

Back to top button