Суспільство (відео)

Черги в сервісних центрах МВС зменшилися: які послуги можуть отримати чернігівці онлайн (Відео)

Приблизно 1500 заявок на день отримують регіональні сервісні центри МВС завдяки додатку «Дія». Саме завдяки онлайн-застосункам значно зменшилися черги в сервісних центрах, а скористатися їхніми послугами можна тепер не лише на території України, але й за кордоном.

«Багато наших громадян усе-таки актуалізують інформацію та звертаються до онлайн-сервісів, тому що це зручно. В будь-який час, у будь-якому місці, пройшовши ідентифікацію через «Дію» або електронний ключ, особа може вибрати будь-яку послугу й отримати її в режимі онлайн»,- Людмила Деркач, заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Київській і Чернігівській областях.

Завдяки Електронному кабінету водія можна скористатися такими послугами: реєстрація, перереєстрація, зняття з обліку транспортного засобу та його дослідження; обмін посвідчення водія. А також здійснити запис на практичний або теоретичний іспит. Нещодавно з’явилася і нова послуга. Тепер онлайн можна здійснити обмін посвідчення водія і в разі зміни особистих даних людини.

«Відсканований документ можна завантажити в застосунок і він буде опрацьований нашими адміністраторами, і дані будуть оновлені в Єдиному державному реєстрі»,- Людмила Деркач, заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Київській і Чернігівській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший заморозок зафіксували на Чернігівщині

Нещодавно з’явилась нова послуга – тепер можна замовити обмін чи відновлення посвідчення з доставкою за кордон. А також завдяки послугам онлайн можна змінити індивідуальний номерний знак.

«Якщо особа планує перереєстрацію транспортних засобів, то через електронний кабінет водія можна забронювати номерний знак, вибравши той, який хоче та підходить, і здійснити так зване бронювання. Заброньований номерний знак буде на 10 календарних днів. За цей час треба звернутися до сервісного центру для переоформлення транспортного засобу»,- Людмила Деркач, заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Київській і Чернігівській областях.

Не менш популярним серед власників транспортних засобів і водіїв є застосунок «Дія». Завдяки цьому додатку можна замовити, оплатити та замінити водійське посвідчення, згодом забравши його в сервісному центрі. Також завдяки застосунку можна призначити належного користувача транспортним засобом та навіть купити і продати автомобіль. Номери та техпаспорт можна отримати доставкою, не приходячи до сервісних центрів. Як зазначає Людмила Деркач, це не лише зручно, але й безпечно.

«Це абсолютно безпечні операції, особа проходить ідентифікацію, тобто будь-яка людина за іншу це зробити не зможе, бо це відбувається ідентифікація, згідно з чинним законодавством»,- Людмила Деркач, заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Київській і Чернігівській областях.

Також онлайн можна замовити виключно електронні посвідчення водія (е-посвідчення) та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (е-свідоцтво). Ці документи відображатимуться в «Дії», проте будуть дійсними лише на території України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button