Суспільство (відео)

Чергова смерть від коронавірусу і «чортове колесо» в Чернігові: Атрошенко провів нараду (Відео)

Кількість випадків захворювання на коронавірус у Чернігові вже перевалила за дві сотні. На вихідних від covid помер уже третій житель обласного центру. Ситуацію з пандемією обговорили на традиційній щотижневій нараді в Чернігівській міськраді.

«На вихідних, на жаль, у нас відбувся летальний випадок. Чоловік, 68 років. Взагалі на сьогодні по Чернігову захворілих 205. За вчора виявлено 2. Видужали 120 осіб. Хворіють 82. У стаціонарі – 17»,- Владислав Кухар, начальник управління охорони здоров’я ЧМР.

Міський голова мало не півгодини розповідав про те, що чернігівці мають бути більш відповідальними та дотримуватися карантинних норм: тримати дистанцію в місцях масового скупчення й обов’язково носити маски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на коронавірус захворіли понад двісті людей

«Це не жарти. Десятки тисяч людей, чернігівців наших. Не з космосу. Не отримають заробітну плату. Знову ми позакриваємо транспорт, ресторани. Все закриємо. Ми дограємося. Все надоїло. Але є реалії, на які треба зважати»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Щоправда, сам міський голова чомусь ігнорує власні ж повчання: ходить із натовпами на міському пляжі без маски, ще й обнімається з чернігівцями для агітаційних фото.

«Не гнівіть Господа. Далі вже як карта ляже».

Також на нараді не оминули увагою дискусійне питання побудови в Чернігові нового атракціону – так званого чортового колеса. Чимало чернігівців обурені ідеєю встановлення колеса огляду в історичній частині міста.

«Цінова інсинуація. Колись начальник управління ЖКГ заявив, що ціна може бути 800 000 євро. Хоч якою була б ціна – це питання інвестора. Ми продамо проєкт і врахуємо все»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко розповів про чергові нюанси колеса огляду

Активісти наводять приклад міського пляжу, де за бюджетні кошти була зроблена вся інфраструктура, а на все готове зайшов «інвестор» заробляти собі гроші. Як буде з «чортовим колесом» – покаже час.

Містян також насторожує дивна логіка влади – спершу виділили землю під атракціон, а вже потім проводитимуть громадські слухання. Практика проведення громадських слухань із потрібним результатом у міської влади вже є.

«Ми будемо робити гарні справи, які будуть давати плюси місту. А отже, і плюси міському голові та депутатському корпусу»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button