Суспільство (відео)

Чернігів відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні (Відео)

Міжнародні партнери активно підтримують Україну та допомагають вистояти в боротьбі з російськими окупантами, зокрема йдеться і про нашу Чернігівщину. Сьогодні з робочим візитом до нас завітала Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

«Ви знаєте, минулого року я відвідала Чернігів разом із чоловіком. Це була єдина відпустка для мене під час мого перебування в Україні. Це дуже гарне місто»,- Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні.

Міський голова, у свою чергу, розповів, як місто пережило період оперативного оточення.

«Оскільки російські війська були на дуже малій відстані від міста Чернігова, це давало їм можливість застосовувати всі види озброєнь, це міномети, гармати, танки, а до цього ще додавалося авіаційне бомбардування.

Я можу висловити тільки свою думку, бо не є військовим експертом, що всі ці шалені обстріли, які застосовували росіяни, були помстою за те, що місто Чернігів і чернігівці показали свій неймовірний спротив»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбомблений стадіон Гагаріна в Чернігові збираються зносити та будувати новий із нуля

Мелінда Сіммонс зараз докладно вивчає ситуацію на місцях, спілкується з центральними та місцевими органами влади й організаціями.

«Цим візитом я хотіла досягнути дві речі. По-перше, дізнатися, яка військова загроза досі нависає над Черніговом, з іншого боку – дізнатися, в яких секторах ми як Велика Британія можемо надати підтримку в питаннях відновлення та відбудови. А також як ми можемо допомогти в питаннях економіки і торгівлі, як надалі можемо співпрацювати вже після завершення війни»,- Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні.

Тож на зустрічі обговорювали загальну безпекову ситуацію, питання відновлення житла та критичної інфраструктури, а також можливості допомоги для комунальних служб. Поспілкувалися і про економічний сектор, зокрема про темпи виконання бюджету та нагальні проблеми з податками.

«Велика Британія підтримує Україну і надалі це робитиме. Я думаю, ви вже знаєте, що обидва кандидати на посаду прем’єр-міністра вже публічно заявили про свою підтримку, а тому, хоч би хто став головою уряду, ця підтримка України продовжуватиметься»,- Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні.

Тож надалі сторони домовилися активно співпрацювати, аби якнайшвидше здобути Перемогу над російськими окупантами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button