Суспільство (відео)

Громадський транспорт на поминальні дні та ремонт доріг у Чернігові: головне з наради ЧМР (Відео)

У поминальні дні в Чернігові до кладовища «Яцево» буде подовжено та дещо видозмінено автобусні маршрути. Про це на щотижневій нараді в міській раді повідомив начальник управління транспорту Олександр Рижий. Зокрема, йдеться про шість таких маршрутів і приблизно 50 одиниць транспорту.

«Наприклад, 24-й, він на Чезарі, буде продовжено до Яцево, 31-й теж. Ті, що ближче до Яцево, буде подовжено, тільки 27-й видозмінено. Він буде курсувати до Яцево, відповідно, щоб Шерстянку забезпечити. Також додатково «Тролейбусне управління» забезпечить Масани додатковим 11-м маршрутом. 11-й автобусний маршрут буде до Яцево і 10-й автобусний маршрут», — Олександр Рижий, начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

Не обійшлось на нараді і без обговорення так званого транспортного «колапсу». Нагадаємо, 2 травня вранці чернігівські перевізники влаштували своєрідний пікет і не випустили автобуси на маршрути. Все через баталії з приводу фінансової компенсації з міського бюджету.

«Добре, що ті аргументи почули, добре, що позицію міста почули, її врахували і досить швидко, буквально за дві години після засідання, ситуація була вирішена. Очевидно, що хтось отримав команду згори, як я часто кажу. Бувають дурні команди згори, бувають розумні. Хтось отримав розумну команду згори припинити з цим питанням гратися», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Від автобусів на нараді плавно перейшли до ремонту доріг у місті.

«На тому тижні ми повністю пройшли по Громадській, Лук’яненка, почали по Любецькій. Зараз бока встановлюємо, бордюри, вирівнюємо дороги, готуємося до так званого повномасштабного запуску дороги», — Руслан Волок, керівник КП «АТП-2528».

Проте раніше анонсований ремонт по вулиці Івана Мазепи так і не розпочався, ба більше, наразі невідомо, чи буде він здійснений цього року. Нагадаємо, минулого місяця відбувся тендер між компаніями на ремонт цієї ділянки. Виграло його «Шляхо-будівельне управління №14». Проте цю перемогу не всі вважають чесною. ТОВ «Ніжинська ПЖМК», не погоджується з цим рішенням, оскільки в проєкті компанії-переможниці зазначено орієнтовні розрахунки вартості ремонтних робіт і розбіжності в трудових документах працівників, які здійснюватимуть ремонт.

«Учасник, який зайняв третє місце на тендері, подав скаргу в Антимонопольний комітет. Не друге, а третє. В останній день, по суті. І по практиці цей Антимонопольний комітет може затягнути на 2-3 місяці мінімум, може й більше, а з огляду на сезонність робіт і те, що там потрібні роботи на три місяці, ми маємо шукати якесь інше рішення», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Також на нараді повідомили, що від сьогодні розпочинається ремонт колектору на Масанах.

«Сьогодні вже представник підрядника зараз на місці, вони розгортають станцію перекачки, і станція перекачування наша працюватиме, завтра ми будемо робити промивання колектору і післязавтра будемо ремонтувати вже колектор полімерним рукавом», — Сергій Малявко, керівник КП «Чернігівводоканал».

Нагадаємо, 27 квітня комунальники зафіксували пошкодження асфальтобетону одразу в кількох місцях.

«Основна причина, на нашу думку, просідання колектору в тому, що він будувався не 6-метровими відрізками залізобетонних труб, а 2-3-метровими відрізками, з’єднаними між собою. І відповідно, та локація – це болотиста місцевість, то є рух ґрунту, і навантаження на колектор велике, і відповідно, вийшло потрапляння ґрунтових вод у колектор», — Сергій Малявко, керівник КП «Чернігівводоканал».

Завершити ремонт планують уже цього тижня. Для підприємства він обійдеться в 2 млн 200 тис. грн.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button