Суспільство (відео)

Чернігівець створює унікальні павербанки для військових (Відео)

Нещодавно ми розповідали історію про майстра з Чернігова, який власноруч складає дрони для ЗСУ, проте, окрім них, Михайло Ворошило створює для військових ще й унікальні павербанки із використаних електронних цигарок.

«Я спершу робив батарейку для прицілу 1пн58, це прилад нічного бачення, він великий, на пів калаша, в нього проблема була з живленням. І я переробив його та навіть збільшив роботу самого живлення з 60 годин до 180 годин. І перезарядка цієї акумуляторної батарейки тепер займає 2,5 години замість 16 годин. Він має металевий корпус, що розкручується, а всередині є порт Type-C і можна за допомогою звичайного блоку зарядки від телефона за 2,5 години зарядити. А то й ще швидше, залежно від потужності вашого блоку», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Так і виникла ідея створити свій потужний павербанк. Знайомі почали приносити використані електронні цигарки, а Михайло розбирав їх і тестував акумулятори з них.

«Потрібно дуже добре сортувати самі акумулятори, бо вони добрі, але є багато браку. Наприклад, ми можемо зарядити 20 акумуляторів, вони відлежуються в нас три дні, ми перевіряємо вольтаж – і він може падати на 1 вольт. Такі ми одразу відкладаємо і не використовуємо. Бо це означає, що в цієї батарейки присутній великий саморозряд, і це надалі призведе до нестабільності самого павербанку», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Такі павербанки унікальні ще й тим, що корпуси для них друкуються на 3Д-принтері в Чернігівській області.

«Спочатку я купував за власні кошти, 10 корпусів мені обходилися в 1800 гривень, а потім волонтери почали друкувати їх безкоштовно. Розробили свій макет під свою плату. А плати ми купуємо на Алі чи на Таобао.

Ми до цього підходимо дуже ретельно, щоб гроші вкладалися розумно, бо це волонтерські кошти, які надонатили люди, їх треба розумно витрачати», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Акумулятори можна використати також і з інших приладів або окремо придбати новенькі. А складають їх усього за кілька годин.

«Якщо все готово і заряджено, то дві години один павербанк складається. Тобто це паяється повністю банка, розпаюються міжбаночні кабелі. Підключається паралельно + та -, тобто ми збираємо ємкість, потім підключається платка. Все заливається термоклеем чи герметиком», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Також такий павербанк оснащується потужним ліхтарем. А його ємність становить 33 тис. 600 міліампер. Вони мають дуже великий попит серед військових, а замовлення надходять мало не щодня, тож якщо ви хочете зробити свій невеличкий внесок у добру справу й екологію, не викидайте електронні сигарети. А зв’язатися з Михайлом можна в соцмережі Інстаграм за посиланням: https://www.instagram.com/mister_volt_220v

«Не викидайте електронні сигарети, приносьте нам, ми їх розбираємо та сортуємо. До того ж, ми всі знаємо, що акумулятори дуже шкодять довкіллю, тому думайте, будь ласка, головою, що ви робите, бо воно вам і повернеться», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button