Суспільство (відео)

Чернігівські медики воюють з підступним ворогом (Відео)

Всесвітній день боротьби з інсультом відзначають чернігівські медики третьої міської лікарні. Нині тут понад півсотню пацієнтів саме з цією хворобою. Однак медики переконують – інсульт виникає раптово і тому дуже важливо вчасно його розпізнати.

«Раптовий сильний головний біль. Коли потрібно телефонувати», — лікар – невропатолог Микола Тарарощенко.

Щороку кількість хворих зростає. Та й сама хвороба значно молодшає – переконують спеціалісти.

«В Україні щорічно – це 100-110 тисяч пацієнтів і лише 10% можуть вийти на рооту», — заступник головного лікаря з медичної частини Наталія Бабкіна.

В третій міській лікарні створили навіть спеціальне відділення – загальної реабілітації. Адже побороти наслідки інсульту можна лише комплексно, застосовуючи і медикаментозне і фізіотерапевтичне лікування.

«Головне, на що ми робимо акцент – це фізіотерапевтичні вправи. Це покращує рухову функцію», — завідувач відділення загальної реабілітації Ілля Кадін.

Реабілітаційні заходи та спеціальний масаж поставили на ноги цю пацієнтку. У відділення загальної реабілітації жінка потрапила після операції на головному мозку. Два місяці була прикута до ліжка. Нині вже самостійно рухається та вчиться розмовляти.

«Потім нас направили до Наталії Володимирівни, знову ми сюди приїхали», — сестра пацієнтки Надія Бернадська.

Лікарі переконують, варто ретельніше ставитися до власного здоров’я. А щоб не підпустити інсульт потрібно не нервувати та вести здоровий спосіб життя.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button