Суспільство (відео)

Чернігівка створює притулок для кажанів, їжаків та інших диких тварин (Відео)

Притулок для диких тварин – звучить цікаво і трохи фантастично. Чернігівка Христина Щербакова вже не перший рік займається перетримкою та лікуванням диких тварин у себе вдома. Утім, мріє про створення притулку для своїх «диких» друзів.

Ваша любов до тваринок – це щось набуте з часом, чи з цим ви народилися?

Кожна людина з’являється на світ із певними зв’язками з навколишнім середовищем. Я так вважаю, але зі зростанням ці зв’язки можуть втрачатися. Завдяки моєму чарівному дитинству, яке минуло у спілкуванні з природою, ці зв’язки, мабуть, тільки зміцнилися, і в результаті з’явилася така діяльність. Допомога тваринам, природі.

Які тваринки зможуть перебувати у вашому притулку?

Усі дикі. Насамперед тварини дрібні. Дрібні ссавці. Якщо буде змога, то це будуть і копитні, і хижі.

Як вам спало на думку створити притулок?

Ідея створення притулку з’явилася через відсутність фахівців. Нема подібних притулків. Почали вчитися самостійно, читала літературу, вивчала в інтернеті. Так усе й почалося.

На якому етапі зараз ваша ідея?

Поки що це радше ідея. По можливості ми допомагаємо всім. Ми вже співпрацюємо з центром рукокрилих у Харкові, ми є їхніми волонтерами. Серед планів – створення громадської організації. І повноцінного реабілітаційного центру.

Зараз ці тваринки у вас удома?

Поки що вдома. На приватній перетримці. Є люди в нашому місті, які допомагають. Ми теж кого можемо, того перетримуємо.

Хто вам допомагає? Адже ви говорили, що це – справа сімейна.

Так, ми з мамою, донькою і чоловіком займаємося. Є ще люди, які допомагають усіляко. Або фінансово, або забирають тварин.

А як ваша донька ставиться до такого цікавого сусідства?

Допомагає. Вона з дитинства в цій справі. Робить усе. Все може, все вміє. І навіть коли йдемо вулицею, вона визначає, кому потрібна допомога. Дуже допомагає.

Але загалом ви хочете один великий притулок?

Так, звісно, краще, коли буде своя приватна власність і своя приватна територія. Аби була можливість створити необхідні умови для кожної тварини.

Можливо, ви ставите собі якісь часові рамки для втілення задуму?

Строки важко визначити, адже через ситуацію вони відтермінувалися трохи.

Я бажаю, аби вам усе вдалося, адже ідея надзвичайно цікава, і я бажаю, аби кожна тваринка мала змогу повернутись у звичне середовище та не хворіла. Дякую.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button