Суспільство (відео)

У Чернігові подорожчав проїзд у громадському транспорті: яка причина і що про це думають містяни (Відео)

17 гривень готівкою, 15 – якщо оплачуєте банківською карткою та звичні 12 – якщо ви користуєтеся транспортною карткою.

Із 9 березня 2024 року в Чернігові зросла вартість проїзду в громадському транспорті міста. Тепер дорожче їздити в маршрутках для учнів, а також для тих, хто оплачує за проїзд готівкою або ж банківською карткою – до звичного тарифу додалися кілька гривень.

«Таке рішення зумовлене тим, аби стимулювати пасажирів на безготівковий розрахунок, адже ми розуміємо, що готівкові кошти – це певною мірою спокуса для працівників громадського транспорту трохи залишити собі в кишені. Відповідно, це призводить до недоотримання прибутків підприємствами-перевізниками. Задля і економії, і задля уникнення махінацій було ухвалене це рішення», — Людмила Ніценко – заступниця начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

Та навіть попри підвищення вартості проїзду в громадському транспорті міста, чимало чернігівців не планують переходити на використання транспортної картки – на їхню думку, це не дуже зручно.

Якщо ж після підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Чернігова ви також роздумуєте над доцільністю покупки транспортної картки, то шукати її треба в кіосках «Преса», розташованих на різних локаціях у місті. В подальшому поповнити картку можна через спеціальний бот у «Вайбері» під назвою «Транспортна картка Чернігів».

Утім, нам, на жаль, це зробити не вдалося. Після кількох невдалих спроб із ботом єдиний варіант, який усе-таки став дієвим для нас – поповнення транспортної картки в одному з кіосків «Преса». Щоправда, тут за це треба сплатити комісію.

Що стосується оплати проїзду в громадському транспорті за допомогою банківської картки – тривалий час це було неможливим, через проведення системних робіт. Утім, наразі валідатори в громадському транспорті міста працюють та успішно приймають NFS-оплату.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button