Суспільство (відео)

«Чернігівобленерго» звинуватили в непублічній роботі (Відео)

«Чернігівобленерго» звинувачують у непублічній роботі. На цьому наголосив депутат обласної ради Дмитро Іванов під час обговорення Інвестиційної програми підприємства на 2019 рік.

«Ось у мене протоколи за 24 вересня, де обласна рада не була запрошена, і жодного підпису представницької влади немає. А от попередні інвестиційні програми підписували і заступник голови ОДА, і підприємство, і обласна рада, бо обласна рада представляє всю область», — депутат обласної ради Дмитро Іванов.

Останні три роки, каже депутат, і обласна рада, і громадськість активно брали участь в обговоренні програми. Однак зі зміною керівництва такої можливості вже немає. Занепокоєння він доніс очільнику «Чернігівобленерго».

«Хотілося б, щоб ви повернули до протоколів підписанта обласну раду», — депутат обласної ради Дмитро Іванов.

Вибірково запрошують на обговорення і представників громадськості, наголошує депутат.

«Ніякої вибірковості немає, ми, можливо… ми розуміємо, що не всі читають наш сайт… Ми користуємося лише тим, що розміщуємо інформацію на сайті, все», — голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАТ “Чернігівобленерго” наголошує на вчасній передачі показників лічильника

Інвестиційну програму енергетичного підприємства обговорюють уже втретє. Вартість її реалізації – 210 мільйонів гривень. Однак ця сума може стати меншою через зміну джерел фінансування. Одна з найбільших ініціатив – проектування підстанції «Масани» по Чернігову. Вартість виконання, а це півтора мільйона гривень, під час обговорення назвали завищеною.

«Кожна позиція з кошторису буде оцінена і перевірена спеціалістами в національному регуляторі, а потім на Прозоро відбудуться торги, і ціна може бути скорегована», — голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.

А от коли затвердять саму Інвестпрограму – невідомо. Наприклад, цьогорічну приймали наприкінці весни.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button