Суспільство (відео)

Чернігівщина почала відзначати День захисника України (Відео)

У Чернігові вже почали відзначати День захисника України, хоч офіційно свято припадає на Покрову, 14 жовтня. Почали із вшанування пам’яті всіх тих, хто боровся за незалежність України.

«До цього свята причетні всі покоління нашої держави від давніх часів, коли були козаки, діди наші, учасники Другої світової війни, вони теж захищали Україну, ті люди, які проходять горнило війни, тому в це свято хотілося б побажати людям, які мають стосунок, а до цього причетні майже всі українці, – миру, добра, удачі, перемога буде за нами», — заступник командувача військами територіальної оборони Олександр Нестеренко.

Керівники міста й області, батьки та родичі полеглих поклали квіти до стели загиблих у зоні АТО, на Майдані та до братської могили.

Про безпеку державного кордону пильно дбають і чернігівські прикордонники. Останнім часом вони спостерігають підвищення активності на кордоні, зокрема нещодавно були зафіксовані невідомі безпілотні літальні апарати. Утім, прикордонники запевняють: усе під контролем.

«Державний кордон охороняється посилено, прикордонний контроль теж здійснюється посилено. Усі готові до будь-якого розвитку ситуації, що може виникнути на державному кордоні», — прес секретар чернігівського прикордонного загону Олександр Дудко.

Серед безлічі заходів, що проводяться до Дня захисника України, в Державному архіві зокрема презентували оновлену виставку, присвячену тим, хто воює за державу. В експозиції кілька десятків світлин і документи. Працівники архіву називають ці матеріали надзвичайно цінними. Процес поповнення колекції відбувається постійно.

«Дуже, звісно, прикро, що в нас є герої, які не повернулися живими. В колекції є матеріали, передані 12 родинами про своїх рідних, дітей. Фотографії, документи особистого характеру», — заступник директора Державного архіву Чернігівської області Наталія Лобанова.

Також тут не оминули і День козацтва, в частині експозиції представили копії цінних документів ХІХ століття, що стосуються формування Ніжинського козачого полку.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button