Суспільство (відео)

Чернігівщина стала лідером України з виплати заборгованості із заробітної плати (Відео)

Чернігівщина стала першою серед інших регіонів України з виплати заборгованості із заробітної плати. Про це повідомили під час брифінгу в облдержадміністрації.

«Станом на сьогодні, від початку року, а це з 19,8 млн грн сума заборгованості зменшилася на 46,9%. Становить 9.3 млн грн. Саме тому, за даними Державної служби статистики, ця динаміка найкраща в Україні», — Олена Дума, заступниця голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яка зарплата в Атрошенка

Окрім цього, Чернігівщина – єдина в Україні область, в якій служби захисту дітей створені в усіх територіальних громадах. Таких на Чернігівщині 57. Наразі в регіоні реалізується програма із забезпечення житлом дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування.

«У межах цієї програми передбачене співфінансування витрат із місцевих бюджетів коштом обласної адміністрації. Так, на сьогодні, за рахунок обласного бюджету передбачена субвенція в розмірі 1.7 млн грн для придбання житла на території Березнянської та Талалаївської селищних, Новобілоуської сільської, Городнянської та Ніжинської міських рад, а також у Кіптівській, Деснянській, Михайло-Коцюбинській, Ріпкинській, Новгород-Сіверській громадах», — Олена Дума, заступниця голови Чернігівської ОДА.

Також область увійшла до п´ятірки лідерів за охопленням дітей сімейними формами виховання.

«Минулого року охоплення дітей сімейними формами виховання збільшилося до 93.2%», — Олена Дума, заступниця голови Чернігівської ОДА.

Від початку цього року право на виховання в сім´ї реалізоване стосовно 107 дітей.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button