Суспільство (відео)

Чернігівська міська влада стала заручником бракованих «ліхтарів Кириченка» (Відео)

Після розгляду низки земельних питань друга частина сесії Чернігівської міської ради могла зацікавити лише офіційною заявою на звільнення заступника міського голови Олександра Кириченка та звітом тимчасової контрольної комісії щодо системи вуличного освітлення у місті.

Щодо останнього, то під час аналізу роботи підрядної організації з Черкас було виявлено ряд порушень, які стосуються технічної документації, графіку виконання робіт і відповідності нормам самих ліхтарів.

— На підстав інформації, наданої представником ТОВ «ДВРП Монтаж», що є підрядником на виконання відповідних робіт, і ТОВ «Юркомплектсервіс Плюс», організації, що здійснює технічний нагляд за виконанням вказаних робіт, світлодіодні світильники не відповідають заявленим вимогам тендерної документації, — Павло Вовк, голова тимчасової контрольної комісії, представник політичної партії «Опозиційний блок».

Тому комісія запропонувала низку невідкладних норм, серед яких – припинення договірних відносин із підрядником.

— Управлінню ЖКГ невідкладно звернутися до правоохоронних органів за вказаним фактом для порушення кримінального провадження.

Рекомендувати Чернігівському міському голові розглянути підстави та форму дисциплінарної відповідальності посадових осіб Чернігівської міської ради, які були причетні до організації проведення та контролю закупівель для модернізації зовнішнього освітлення Чернігова на 2016 рік, — Павло Вовк, голова тимчасової контрольної комісії, представник політичної партії «Опозиційний блок».

Досить неочікуваною стала заява мера Владислава Атрошенка, з приводу того, що проблеми з підрядником були з самого початку, і встановлення ліхтарів, попри їхню сумнівність, стало необхідністю.

— Підрядник запевнював, що все нормально, а ми собі тихенько знали, що не нормально. Підрядник наполягав, що потрібно чіпляти. Я чітко розумів: якщо він не почепить, не буде взагалі нічого. Ми не знайдемо ні грошей, ні підрядника, ні засоби освітлення, — Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Загалом, на вуличне освітлення міста було виділено більше 2,5 мільйони гривень. Нині встановлено 400 ліхтарів із понад 500. Як відомо, встановленням системи освітлення у Чернігові займалася черкаська фірма ТОВ «ДВРП-Монтаж».

Ще статті по темі

Back to top button