Суспільство (відео)

Чернігівського пенсіонера побив чиновник (Відео)

«Мені здавалось, немає нічого страшнішого за радіацію та вогонь, а, виявляється, є ще суди».

Микола Шемякін на фото показує місце, де його побив сусід по дачі. Інвалід 2 групи та ліквідатор ЧАЕС розповідає, що з сусідом не сварився й особливих конфліктів із ним ніколи не мав. Після нападу пенсіонер пролікувався у військовому госпіталі понад місяць. Каже, мав значні травми голови. Та вже минуло два роки  з дня нападу, а про той день старенькому й досі нагадують травми.

«Він так постарався, що в мене зараз зір з 1 до 0,2. От у мене є висновок, я ношу з собою дві пари окулярів. Не можу підібрати, зір так погіршився. І слух. У мене є аудіограма, усе тут, у папці. У мене на 40 % це вухо, бо удар був настільки сильний у скроню, що стався артрит лівої скроні. Така пухлина була, що я півмісяця нічого не їв», — розповідає постраждалий Микола Шемякін.

Побив пенсіонера доволі відомий у Чернігівському районі чиновник. Він займає посаду начальника Чернігівського районного БТІ. Застаємо його на робочому місці. Та говорити на камеру він відмовляється, посилаючись на суд. Мовляв, допоки розгляд справи не завершений – нічого не розповідатиме. Ба, більше: Сергій Садчиков нарікає, що старенький спотворив йому обличчя.

«Будемо розбиратися й з’ясовувати, хто на кого наговорює, хто кого побив, хто відповість за моє спотворене обличчя. – А де у вас спотворене обличчя? Я не бачу. – Де? А отут», — відзначає нападник Сергій Садчиков.

Розгледіти шрам на вусі нам не вдалося, а от причину конфлікту таки з’ясували.

«Я рухався на машині, а він почав кидати палиці. Коли я зробив зауваження, в мене полетіла грязюка та обвинувачення», — згадує нападник Сергій Садчиков.

Інакше про подію згадують свідки. Валерій Косаренко саме в час бійки проходив повз двір пенсіонера в садовому товаристві «Сокіл».

«Я поволі йду. Чут мать-перемать. Жіночий голос. Дивлюсь, б’ють людину. Двоє – чоловік і жінка – і так добряче б’ють: і кулаками, і носаками по голові. Я не звернув уваги, хтозна, що якісь алкани роблять», — розповідає свідок Валерій Косаренко

За фактом поліція відкрила кримінальне провадження за завдання легких тілесних ушкоджень. Справу досліджували понад півтора року. Нині її передали до суду. Та пенсіонер переконує: справу затягують, а свідків не допитують.

«Він бачив, як усе було. Як я валявся у крові. Я подаю до суду заяву, що є свідок, а суддя каже – уже не можна. Що за абсурд? Я на камеру подаю йому заяву, кладу на стіл. Але суд йде після засідання, а заяву я знаходжу на підлозі», — обурюється постраждалий Микола Шемякін.

На довготривалий судовий розгляд звернули увагу й у прокуратурі. Та цьому знаходять пояснення.

«Дійсно ККУ передбачені строки давності, для цієї категорії передбачено три роки з моменту виникнення кримінального правопорушення. Однак цей термін спливає в червні 2018 року. Але зараз судовий розгляд триває. Його тривалість обумовлена значною кількістю свідків, а також необхідністю допиту свідків одночасно, необхідністю дослідити матеріали кримінального провадження», — зазначає прокурор місцевої прокуратури Сергій Сорока.

Якщо провину місцевого чиновника доведуть, суд може призначити йому два роки обмеження волі. Та у справедливість феміди не вірить інвалід 2-ї групи Микола Шемякін.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button