Суспільство (відео)

Осінні дедлайни та «радянські традиції»: в ЧМР відбулася щотижнева нарада (Відео)

Чернігівське провалля неподалік вул. Степана Бандери відремонтують уже цього року. Про це на нараді в муніципалітеті повідомив начальник міського управління ЖКГ Ярослав Куц. Щоправда, з датою ще не визначилися, оскільки наразі триває етап проєктування. Проте вже сьогодні говорять, що цю ділянку під час ремонту повністю перекриють орієнтовно на півтора місяця.

 «Упоперек – це набагато простіше. Це всього-на-всього ширина дороги. І все. – Проєкт уже готовий? – Кошторис і технологічна схема. Тобто в поточному році ми це все зробимо. Коштів треба до 15 млн, як ми і говорили.»,- Ярослав Куц, начальник міського управління ЖКГ

Нагадаємо, чернігівське провалля було виявлено в 2022 році. Проте тоді ділянка цієї дороги належала Новобілоуській громаді, яка не мала коштів у бюджеті на ремонт. Навесні під час сесії цю ділянку передали Чернігову. Не обійшлось на нараді і без обговорення нового тролейбусного маршруту, який вийшов на дороги міста 23 липня.

«Маршрут поїхав показав себе так, як ми і планували. Там особливого пасажиропотоку немає. Наголошую на тому, що ми забезпечили саме пільгові категорії мікрорайону: вул. Дніпровська, частина Подусівки та мікрорайон Шерстянка. Люди задоволені, особливо пенсіонери.»,- Руслан Ємець, начальник КП «Чернігівське тролейбусне управління»

Не менш нагальними проблемами, які потребуть вирішення, є світлофори, а точніше, неспроможність їх роботи під час вимкнення світла. Наразі, як зазначають у міськраді, ця проблема вирішується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда школярів із Чернігівщини здобула першість на Чемпіонаті України з пішого туризму

«На сьогодні світлофори переключаються до альтернативних, учора було поставлено в тестовому режимі прилад безперебійного живлення на перехресті Гонча – пр. Перемоги. Сьогодні знімемо, побачимо, як він працює, і загалом будемо виходити на встановлення на 14 світлофорних об’єктах.»,- Сергій Гарус, начальник КП «Міськсвітло»

Виконати цю роботу планують до осені. Восени також планують завершити ремонт водогону по вул. Івана Мазепи, де опісля буде відремонтовано й дорогу.

«Минулого тижня ми розпочали роботи з реконструкції водогону та частини мережі каналізації по вул. Мазепи. Плануємо це закінчити десь до жовтня.»,- Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал»

Унаслідок вимкнення світла в місті постає проблема і з відсутністю води.

«Минулого тижня був один проблемний об’єкт із відключення електроенергії – це Красносільського, 47. Сьогодні ми встановлюємо там генератор, елементи захисту цього генератора, домовились із особами, що вони виділяють людину відповідальну, і сьогодні ми проводимо навчання цієї людини. І потім передаємо генератор.»,- Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал»

Насамкінець не обійшлося без традиційної критики державної влади. Цього разу вона стосувалася початку навчального року.

 «Перше вересня і крапка. Не раніше, не пізніше не можна починати. Мені здається, що це позиція все-таки нерозумна. Хай би громади самостійно визначалися. Можна було б тоді більше канікул зробити. Треба було все-таки починати навчальний рік раніше і попередити про це наприкінці минулого. Зараз зрозуміло, що складно. Мені здається, що це така радянська позиція – тільки 1 вересня і все.»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови

Журналіст: Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button