Суспільство (відео)

Чернігівська обласна лікарня отримала медичну допомогу від благодійників (Відео)

Фуру, заповнену необхідним медичним гуманітарним вантажем від американських колег, приймали працівники Чернігівської обласної лікарні. Зокрема, в ній прибуло спеціалізоване обладнання та витратні матеріали.

«Це допомога від американської спільноти – американські лікарні діляться та надають вкрай необхідні нашій країні витратні матеріали, які ми передаємо державним лікарням», — Валерій Гребенюк – волонтер.

Аби передати до чернігівських закладів лікування такий необхідний медичний гуманітарний вантаж, волонтери співпрацюють із керівництвом лікарень та з Управлінням охорони здоров’я Чернігівської області. У свою чергу, активну участь у процесі залучення партнерів до співпраці та визначення переліку необхідного оснащення беруть і працівники закладів, що бажають одержати підтримку.

«Обласна лікарня була відібрана до проєкту для надання медичної гуманітарної допомоги зі США. Ми зняли фільм про обласну лікарню, аби показати колегам в Америці, що в нас за лікарня, скільки ліжкомісць, скільки медперсоналу, які проводимо обстеження, які оперативні втручання, їх це зацікавило і вони відгукнулися на наше прохання надати гуманітарну допомогу. Минулого року ми отримали перший вантаж і сьогодні ми отримали другу частину цього вантажу», — Андрій Лінник – начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА.

Медичні гуманітарні вантажі від американських колег отримали кілька десятків лікарень по всій Україні.

«Майже 80 різних вантажів надано в Україну. І через нашу команду понад 15 вантажів пройшло на різні області. Саме для Чернігівської області це 4-й чи 5-й вантаж», — Валерій Гребенюк – волонтер.

«Ми дуже вдячні за таку допомогу, особливо зараз, у воєнний час, вона надзвичайно для нас важлива і для наших пацієнтів», — Андрій Лінник – начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА.

Наразі волонтери, які співпрацюють з американськими благодійниками, планують розширювати сферу діяльності та надавати необхідні медичні гуманітарні вантажі амбулаторіям, розташованим на території всієї області.

«Ми плануємо підтримку лікарень Чернігівської області. І для нас дуже важливо, щоб ми досягли найглибинніших потреб, дійшли до найменших амбулаторій державних, над цим ми працюємо», — Валерій Гребенюк – волонтер.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button