Суспільство (відео)

Чернігівська обласна рада ухвалила рішення про «НЕпередачу» лісів громадам (Відео)

Чергова п’ята сесія Чернігівської обласної ради розпочалася з вшанування воїнів із Чернігівщини, які загинули, захищаючи нашу незалежність на сході країни.

Після цього депутати затвердили звіти про виконання обласного бюджету за перші квартал і півріччя та перейшли до найгострішого і найважливішого питання цієї сесії – передача лісів громадам. Голова обласної ради Олена Дмитренко внесла на розгляд сесії проєкт рішення, згідно з яким громади отримають ліси невідомо коли і невідомо як, а коштуватиме це бюджету області шалені кошти.

«Було на робочій групі 19-20 мільйонів, наразі вже намалювали 30 мільйонів. Область знайде 30 мільйонів? Я думаю, довго шукатимуть. У цьому проєкті не зазначені конкретні строки, коли це буде зроблено»,- Іван Якуб, депутат Чернігівської обласної ради («Батьківщина»).

Намагання внести правки в проєкт рішення спершу щодо передачі корпоративних прав громадам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холі, «Гурок-фест» і розваги на будь-який смак: у Корюківці з розмахом відзначать День міста (Відео)

«Я хотів би, щоб внесли пропозицію, навіть до того рішення, що ви подали, внести пункт «передати корпоративні майнові права все-таки громадам на ДП «Райагроліс»,- Олександр Мисник, депутат Чернігівської обласної ради («Європейська солідарність»).

Потім про аукціони, що дасть можливість не продавати ліс за безцінь.

«Реалізація необробленої деревини здійснюється через аукціони на біржі»,- Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Були відхилені більшістю. Натомість вони проголосували за своє рішення про фактичну «непередачу».

«Зараз ухвалили рішення провести інвентаризацію з обласного бюджету та ввести в засновники комунального підприємства обласної ради ОТГ. Тут немає жодної передачі. Все залишається на обласному рівні»,- Сергій Баришовець, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Перед голосуванням за альтернативний проєкт рішення, що дозволив би громадам розпоряджатись їхніми ж лісами, почала виходити з ладу система голосування і сесію було перенесено на невизначену дату.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button