Суспільство (відео)

Чернігівські «екочиновники» злякалися запитання про корупцію (Відео)

Захист навколишнього середовища знаходиться в надійних руках чиновників, які завідують екологією та капітальним будівництвом у Чернігівській обласній державній адміністрації. Про те, як вони стояли на сторожі природи минулого року, вони відзвітували на спільному прес-брифінгу.

«Фактично виконано природоохоронних заходів на 16 мільйонів 822 тисячі гривень», — директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Катерина Тканко.

«Освоєно коштів на 9 мільйонів 127 тисяч», — в. о. начальника Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА Андрій Шуман.

Екологи розказали, як вони виготовляли природоохоронні знаки, плакати, створювали екологічні стежки, облаштовували три криниці питної води та тампонували 66 недіючих артезіанських свердловин. У свою чергу управління капітального будівництва в сфері екології за бюджетні кошти, як завжди, будувало і реконструювало, починаючи від каналізаційних очисних споруд і закінчуючи системами водовідведення.

«За рахунок цих коштів було реконструйовано 10 об’єктів, закуплено три одиниці обладнання. Загалом введено в експлуатацію 4 об’єкти», — в. о. начальника Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА Андрій Шуман.

«Уперше на території області були проведені заходи із облаштування екологічних стежок. На регіональних ландшафтних парках – Ялівщина, Міжрічинський і Ніжинський», — директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Катерина Тканко.

Чиновники доволі підозріло відреагували на запитання, чи може бути корупційна складова при освоєнні вказаних коштів на екологію. Адже не так давно на корупції «погорів» керівник іншого департаменту Чернігівщини, а саме житлово-комунального господарства.

«Ви що, тему не знаєте. Це не стосується. Я не буду на це відповідати», — в. о. начальника Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА Андрій Шуман.

Андрій Шуман вирішив не відповідати на це запитання і не спростовувати можливість корупційних схем. За словами чиновника, питання було «не на тему брифінгу», хоча й стосувалося саме коштів, про які він звітував.

Ще статті по темі

Back to top button