Суспільство (відео)

В Ічнянському парку бардак чи хтось націлився на крісло директора (Відео)

«Це заповідник, там не можна ходити. А там їздять трактори, возять ліс і мотоциклами їздять», — Микола Безсмертний

Так ічнянський активіст Микола Безсмертний скаржиться чернігівським журналістам на керівництво Національного парку в Ічні. Мовляв, дванадцять років поспіль у парку відбуваються кримінальні події: браконьєрство, вирубка лісів і недоцільна розтрата грошей. Факт браконьєрства підтверджують фото.

«Там просто проходить практично промислова охота», — активіст ГО «Ічнянщина»Микола Безсмертний.

Активісти переконують: ці фото та заяви очевидців, які бачили мертвих лосів, передали в прокуратуру та поліцію.

«Ми приїжджаємо туди, беремо заяву в цього чоловіка, викликаємо поліцію – передаємо їм усі документи. А потім цьому чоловіку кидають у хату шумову гранату, що стоїть на балансі правоохоронців Тож можете зробити висновок про те, хто там браконьєрить», — активіст ГО «Ічнянщина»Микола Безсмертний.

Зменшення тваринництва в національному парку активісти нічим не підтверджують. Лише переконують: родини лосів і диких кабанів вони – місцеві мешканці – перестали бачити.

Раніше Сергій Гладкевич, який живе відлюдником на хуторі Чорному і самостійно займає кілька сусідніх дворів, зустрічав тварин часто. Нині він займається фотографією, а два роки тому займав посаду заступника в тому ж таки парку.

«Проблеми заповідної системи такі, що в мисливських господарствах показник в одиницях тварин, а тут у кількості доданих гектарів заповідної зони, а що там робиться», – фотохудожник Сергій Гладкевич.

Сергій Гладкевич нарікає на непрофесійність нинішнього керівництва парку, а тому й зібрав прес-конференцію в обласному центрі. Хоча сам зізнався, що посаду директора до себе також приміряє.

Ще статті по темі

Back to top button