Суспільство (відео)

Чернігівські рятувальники навчали дітей правил безпеки на льоду (Відео)

Мене вразило, як там тонула людина і її врятували, і ще мене вразила оця машина з великими колесами.

Школяр Михайло ділиться своїми враженнями від освітньо-безпекового заняття, яке для них провели чернігівські рятувальники. Юні чернігівці спершу дізналися основні правила поведінки на льоду в теорії, а опісля закріпили нові знання наочним прикладом: рятувальники на практиці показали, як вони працюють у випадку надзвичайної ситуації.

«Під час теоретичної частини ми розказали основні правила поведінки на льоду, заходи безпеки на льоду та правила порятунку людей на воді, якщо вони провалилися під кригу.

У практичній частині ми показали дії рятувального відділення аварійно-рятувальної частини з порятунку людей на воді за допомогою нашого обладнання та спеціальної техніки», — заступник начальника аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Чернігівській області Роман Білоконський.

Із настанням морозів водойми поступово вкриває крига. Для багатьох це можливість покататися на ковзанах або ж вирушити на зимову риболовлю. Водночас не варто забувати правила безпеки в цей період – нехтування ними здатне призвести до трагічних наслідків.

«Безпечним вважається товщина льоду 7 сантиметрів для однієї особи; для групи осіб – 15 сантиметрів. Якщо на льоду проводяться якісь активні види відпочинку, наприклад, гра в хокей або катання на ковзанах, то безпечна товщина льоду – 25 сантиметрів.

Не можна без дозволу батьків йти по льоду, коли замерзла вода, не можна йти, тому що можна провалитися», — заступник начальника аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Чернігівській області Роман Білоконський.

Рятувальники вкотре нагадують: дотримання простих правил безпеки здатне врятувати ваше життя

«Якщо ви опинились на льоду і бачите, що лід під вами тріскається, треба прийняти горизонтальне положення, щоб розподілити вагу тіла, та повзти в бік берега тією дорогою, якою ви прийшли на місце, де почав тріскатися лід. Якщо ж ви вже провалилися під кригу необхідно широко розставити руки та за допомогою інтенсивних поштовхів намагатися викинути себе на поверхню льоду. Якщо це не вдається зробити, необхідно, по-перше, зберігати спокій, а також голосно кликати на допомогу.

Якщо в когось є проблеми – телефонуйте в 101», — заступник начальника аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Чернігівській області Роман Білоконський.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button