Суспільство (відео)

Чернігівські військовослужбовці «проміняли» зброю на футбольний м’яч (Відео)

До дня захисника України у Чернігові вперше провели обласний турнір з міні-футболу серед військовослужбовців. Наші воїни не тільки добре вміють захищати Батьківщину, а ще й полюбляють займатися спортом і грають у футбол.

«На заході присутні п`ять команд зі всіх військових частин чернігівського гарнізону. Проводимо з метою популяризації спорту в армії, організовуємо їм дозвілля», — в.о. начальника фізичної підготовки і спорту ОК «Північ» Дмитро Артеменко.

Для військовослужбовців такі змагання дуже важливі. Адже спорт допомагає швидше реабілітуватися і підняти бойовий та командний дух.

«Людей треба заохочувати, вони повинні відпочивати. Ми граємо у футбол – це корисно. Командування гарнізону зробило правильний крок у нашому житті. Будемо боротися за перемогу»,військовослужбовець ЗСУ, учасник змагань Юрій Гончаренко.

«Чим більше таких турнірів ми проведемо на території нашої області, тим більше ми відволічемо наших хлопців від того, що відбувається на Сході України. Це свого роду реабілітація. Вони дуже задоволені», — Андрій Кужельний, голова обласного ФСТ «Україна».

Керівництво оперативного командування у майбутньому планує частіше організовувати спортивні змагання серед військовослужбовців.

«Ми плануємо проводити футбольні, волейбольні турніри, спартакіади з військово-прикладних видів спорту: рукопашний бій, стрільба, метання гранат», — в.о. начальника фізичної підготовки і спорту ОК «Північ»Дмитро Артеменко.

Незважаючи на те, що змагання мають товариський характер, боротьба за перемогу буде напруженою. Призери отримають кубки та грамоти, а організатори пообіцяли, що наступний турнір збере ще більше учасників.

Ще статті по темі

Back to top button