Суспільство (відео)

Чернігівські волонтери створюють механізми швидкого споряджання автоматів набоями (Відео)

Чернігівські волонтери завдяки 3Д-принтеру створюють механізми швидкого споряджання автоматів набоями. Така ідея виникла в них приблизно місяць тому, проте створені механізми вже користуються значним попитом серед військових. Завдяки таким пристроям скорочується час зарядження набоями автоматів. Дія механізму дуже проста та зручна.

«Ти не вручну засовуєш патрони в магазин, а завдяки такій деталі: сюди вставляється патрон і отак клац… Особливо це зручно, коли зима, пальці мерзнуть, рукавиці стираються, мозолі натираються. А це пристрій простий, у кишеню поклав і в будь-який час можеш заряджати», — засновник ГО «Повернемо свою історію» Олександр Бєльський.

На створення однієї деталі витрачають приблизно 2,5 години. За день волонтери можуть створити до п’яти таких зарядних інструментів. Опанували 3Д-друк волонтери за допомогою інтернет-платформи «Друк Армія». Олександр Бєльський зазначає, що завдяки 3Д-принтеру можна друкувати й інші деталі, необхідні для наших захисників. Зокрема громадська організація в майбутньому планує створювати таким чином деталі для дронів.

«Вирішили допомагати як можемо армії. І зараз дуже багато виготовляють дронів, там багато пластикових частин. Вирішили, що купувати новий дрон, коли він зламався чи пошкодився, дуже дорого, краще поміняти якусь детальку, яку можна роздрукувати на 3Д-принтері», — засновник ГО «Повернемо свою історію» Олександр Бєльський.

Зарядні пристрої для автоматів волонтери безкоштовно створюють для наших захисників, проте кожен може зробити донат на матеріали: https://send.monobank.ua/jar/8ADRDbjrju .

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button