Суспільство (відео)

Чернігівські волонтери відновлюють списані машини швидкої допомоги для захисників (Відео)

Андрій Дирман із перших днів повномасштабного вторгнення на територію України боронив зі своїми побратимами Чернігівську область від загарбників. Тепер волонтерить у тилу та допомагає друзям, які перебувають у зоні бойових дій.

«Деякі люди мають чим допомогти, але не знають кому. Деяким бійцям потрібна допомога, але вони не знають, до кого звертатися. Тобто хочемо виступити таким мостом. Там, де не можемо допомогти ми, знаходимо організації, які можуть допомогти, та зводимо їх із хлопцями», — волонтер ГО «Стражі добра» Андрій Дирман.

До Андрія звернулися військові 41-ї бригади з проханням про автомобіль.

«Представник цієї бригади розповів, що оскільки бригада новостворена, то їм не вистачає автомобілів. І проблема з автомобілями стоїть дуже гостро», — волонтер ГО «Стражі добра» Андрій Дирман.

По допомогу Андрій звернувся до директора «Чернігівського центру соціальної адаптації бездомних та безпритульних» Миколи Романова, який під час оборони міста допомагав військовим із продуктами.

«Дізналися, що є машини, які продаватимуть або списуватимуть на станції швидкої допомоги. Ми звернулися до керівництва облради та порозумілися з цього питання», — директор «Чернігівського центру соціальної адаптації бездомних і безпритульних» Микола Романов.

Тоді на відновлення було передано дев’ять автомобілів швидкої допомоги, які списали з комунального підприємства. Ще один автомобіль волонтери докупили.

«Загалом ми пройшли довгий шлях збирання документів, десь приблизно два місяці. На мій подив, усі йшли нам назустріч, але сама процедура зайняла дуже багато часу. Приблизно два місяці ми збирали документи на ці автомобілі. Ми забрали дев’ять автомобілів під своє крило, скажемо так. Для подальшого їх відновлення та передачі хлопцям. Перший автомобіль, який уже зараз на фінальній стадії відновлення – це автомобіль Peugeot Boxer, що поїде на першу танкову бригаду», — волонтер ГО «Стражі добра» Андрій Дирман.

Під час чергової сесії обласної ради депутати проголосували за передачу ще п’ятьох списаних автомобілів для відновлення.

«Якщо ціна одного джипу приблизно становить 300-400 тисяч, то за 400 тисяч можна відновити 4-5 автомобілів швидкої допомоги на базі УАЗ.

Зараз для УАЗів ми робимо ще експедиційні багажники, будемо наварювати бампера силові. Це роблять неспеціалізовані СТО, хлопці самі зголосилися. В них є металобаза і на своїй металобазі вони роблять ці багажники», — волонтер ГО «Стражі добра» Андрій Дирман.

Така допомога неабияк потрібна для наших захисників. Тому кожен може долучитися до ремонту автомобілів інструментами, деталями або ж силою. А ми, в свою чергу, неодмінно повідомимо, коли автомобілі нарешті передадуть нашим військовим.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button