Суспільство (відео)

«Чернігівський колегіум» підписав договір про співпрацю з київським вишем (Відео)

Чернігівщина продовжує свій активний розвиток у всіх можливих напрямах, попри складнощі, які їй підносить сусідство з ворогом. Цього разу нові кордони можливостей області розширив «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, підписавши договір про співпрацю з Українським державним університетом ім. Михайла Драгоманова.

«Ми запропонували, наші колеги приїхали і ми обговорили можливість допомагати одне одному. У нас є свої здобутки, у вас – свої, обміняємося, проведемо спільні конференції, наради, зорієнтуємося на нашу молодь. Ми домовилися, що буде взаємодія наших парламентаріїв від молодіжних структур університетів на користь нашої держави. Інакше не може бути, і ми як університет столичний будемо допомагати», — Віктор Андрущенко – ректор Українського державного університету ім. Михайла Драгоманова.

Фактично тісна взаємодія між університетами розпочалася раніше. Посприяли цьому чимало аспектів спорідненості між ними – обидва виші є провідними в підготовці педагогічних кадрів. Підписання ж договору про співпрацю стало ключовим компонентом до зміцнення зв’язків і створення потужного навчального середовища для здобувачів педагогічної освіти.

«Багато контактів, які були вже між викладачами, нашими науковцями та студентами, ми сьогодні формалізували. Але ця формалізація надасть нам можливість ефективно працювати не лише в середовищі обміну викладачами та студентами, але й у сфері наукових досліджень, участі в різних проєктах, зокрема й іноземних, а їх доволі багато.Я вважаю, що від цього виграють як викладачі, це як спосіб для підвищення їхньої кваліфікації, так, відповідно, і студенти отримають фах за допомогою цих фахівців», — Олег Шеремет – ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.

Розумні і талановиті представники Чернігівщини вкотре доводять, що це область можливостей та активного розвитку, навіть попри складні обставини сьогодення. Працюючи на благо рідного краю, кожен із нас створює імідж нашої області, про який неодмінно знатимуть в Україні та світі. 

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button