Суспільство (відео)

Бухгалтерська «дискримінація» та побори в школі: освітянські нюанси Чернігова (Відео)

Комп’ютери закуповують, вчителів стимулюють преміями, обдарованим учням платять стипендії. Вся освітянська галузь Чернігова квітне і пахне. Принаймні таке враження склалося під час звіту начальника управління освіти Чернігівської міської ради на ранковій нараді в мерії.

— Загалом з 2013 року спостерігається тенденція збільшення кількості учнів. Зараз їх 26 822 учні. Дошкільна освіта – 11 692 дитини. План на 2018 рік – 11 740 попередньо, — Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міської ради.

Статистика, показники, виконано, зекономлено… Але чомусь жодного слова про те, які висновки зробили та яких профілактичних заходів вжили освітяни після випадку із побиттям чернігівських школярок. Ані слова й про те, як бути з радянськими традиціями згону учнів на мітинги, на яких дітям останнім часом стає зле і вони втрачають свідомість.

Не обійшлося на нараді і без «гарячих» моментів. Владислав Атрошенко анонсував кадрову «чистку» в управлінні освіти.

— Із 65 бухгалтерів має лишитися 35. Левова їх частка не відповідає вимогам фаховості. Це просто баласт, — Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова.

Також мер Чернігова озвучив інформацію про те, що у школі № 2 із батьків продовжують збирати побори на ремонт приміщень.

— Розібратися з цими питаннями. У нас заборонений збір коштів, — Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова.

Також мер попросив освітян не фарбувати класи та шкільні коридори в темні кольори, мовляв, щоб учні не лякалися ходити на навчання.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button