Суспільство (відео)

Чернігівський Кракен: рятувальник-сапер і зірка Tik-Tokу (Відео)

Чернігівщина – край героїв-захисників, яких знає вся Україна. Чого вартий хоча б пес Патрон, про якого сьогодні чув увесь світ? Утім, як кажуть, не ним єдиним. Зараз популярності набуває колега Патрона – так званий чернігівський Кракен. Кремезного чоловіка на відео звати Олександр. Він – сапер. Про свою популярність і про прізвисько «Кракен» знає. Зізнається, такої реакції соцмереж не очікував.

«Ну так, я про це знаю. Спершу це відео було зняте для друзів. Нас друзі просто попросили відзняти роботу, чим ми займаємося, бо не всі розуміють значення слів «піротехнічне відділення», «сапери», хто чим займається. І нас попросили зняти відео в момент роботи. В один чудовий день ми приїхали на виклик – там був боєприпас від «Граду», і мій друг запитав: «Ти зможеш його підняти сам?». – «Ну, в принципі, так, не такий уже й великий». І ми вирішили зробити цей відеоприкол для друзів. Там один наш колега підходить, пробує підняти – ні. І потім підходжу я, його забираю. А для того, аби друзям було цікавіше та смішніше, то підставили музику, після того, як я підходжу: «Випускайте Кракена». Це з фільму. І після цього пішло. Це відео друзі порадили закинути в ТікТок і подивитися, чи буде в ньому сенс», — Олександр Борисенко – старший сапер відділення спеціальних вибухових робіт.

А сенс усе-таки був, адже за лічені дні відео набрало чимало переглядів і схвальних коментарів. І тоді стало зрозуміло, що шляху назад немає. Тому Олександр і його колеги продовжують періодично фіксувати «робочі моменти» та показувати їх у ТікТоку. Утім, зовсім не популярність для них основна.

«Передусім це відео знімається для того, щоб місцеве населення, цивільні, розуміли, що війна не закінчилася. Боєприпаси залишилися, коли війська відходили. Це все лежить у лісах, у полях. І воно може завдати великої шкоди людині та тварині. Насамперед це агітація, що не треба ходити по лісах, полях, де не перевірили територію, не прибрали це все. І для того, щоб люди розуміли, що є така робота, як сапер», — Олександр Борисенко – старший сапер відділення спеціальних вибухових робіт.

А ще Олександр упевнений, що позитивні емоції – це порятунок у такий складний час.

«Чимось у такий складний час треба розвеселити людей і собі настрій піднімаєш. Аби постійно не думати, що війна, війна, і не розжарювати атмосферу, тобто, щоб хоча б щось веселе було»., — Олександр Борисенко – старший сапер відділення спеціальних вибухових робіт.

Та попри народну любов і визнання, Олександр зіркою себе не вважає. Більше того, він впевнений: таких або ще кращих «Кракенів» у кожній області вистачає.

«Ну, були дзвінки з телеканалів. Ну, не знаю. Я не популярна особистість, не президент, не прем’єр, щоб їздити якісь інтерв’ю давати. Ми просто займаємося своєю роботою і показуємо іншим, чим ми займаємося, а не для того, щоб розпіаритися та показати, що ми якісь круті. Таких як ми – в кожній області. Повсюди люди працюють, те саме», — Олександр Борисенко – старший сапер відділення спеціальних вибухових робіт.

Тож область може бути спокійна, адже про неї дбає Залізний Кулак саперів Чернігівщини і його побратими.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button