Суспільство (відео)

У центрі Чернігова на місці історичної пам’ятки виріс бур’ян висотою в людський зріст (Відео)

Мало хто з містян знає, що перший готель у Чернігові з’явився ще на початку ХІХ століття. Це був одноповерховий дерев’яний будинок, у якому розміщувався трактир і номери для приїжджих. А в березні 1846 року в ньому зупинявся відомий український письменник Тарас Шевченко. Будівля знаходилась неподалік Філармонійного центру. Зараз на тому місці стоїть пам’ятний камінь і поріс високий бур’ян, який став епіцентром обговорень чернігівців.

Аби дізнатись, чому навколо каменя ніхто не прибирає, ми звернулись за коментарем до місцевого закладу, літня тераса якого знаходиться біля пам’ятного знаку. Проте ні адміністратора, ні керівництва там не виявилось. Нам порадили прийти за годину. І тут відбулась справжня містика. Через годину кількість бур’яну навколо пам’ятного каменю значно зменшилась. Але керівництво так і не з’явилось.

«Цей камінь, якщо я не помиляюсь, належить до Туристично-інформаційного центру»,- працівник закладу «PUB Rusty Pu3o».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині жінка отруїлася грибами

Аби прояснити ситуацію, ми звернулась до начальника Управління культури і туризму, оскільки саме йому підпорядковується і Туристично-інформаційний центр. Він підтвердив той факт, що дійсно камінь перебуває на балансі управління, але тільки камінь, а не територія навколо нього.

«Це питання благоустрою території, там знаходиться ресторація, яка в оренду бере цей майданчик. За цим каменем.

Ця ресторація по ідеї має відповідати за благоустрій. У них є договір на оренду цієї площадки. І я думаю, що було б логічно, щоб вони звернули увагу на те, що на фоні закладу такий бур’ян»,- Олександр Шевчук, начальник Управління культури і туризму ЧМР.

Згодом нам вдалось поспілкуватись і з адміністратором закладу, чия літня тераса напряму межує з пам’ятним каменем.

«Здається, що цей камінь належить іншому закладу. Це заклад «Леквар». Зараз він здається в оренду. І на місці зараз там нема нічого. Ми сьогодні прибрали цей пам’ятник.

Я просто не знаю, до кого він належить по документам. Якщо він належить до іншої кав’ярні, там, де раніше був «Леквар», то вони повинні це прибирати»,- Юлія, адміністратор закладу «PUB Rusty Pu3o».

Як бачимо, винних у бур’яні посеред міста остаточно знайти не вдалось. Але вже за кілька годин після спілкування із працівниками закладу – пам’ятний камінь було розчищено від бур’яну.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button