Суспільство (відео)

Чернігівський пологовий будинок отримав необхідне медичне оснащення (Відео)

Апарат штучної вентиляції легенів, два неонатальні інкубатори для інтенсивної терапії новонароджених дітей та іншу необхідну гуманітарну допомогу передали Чернігівському пологовому будинку волонтери.

«Це дуже необхідне обладнання. Якщо до війни у нас 7% усіх пологів були передчасні, то зараз 10. Тобто на 3% збільшилася кількість, це багато, кожна дитинка – людина», — Василь Гусак – генеральний директор КНП «Пологовий будинок» ЧМР.

Над тим, аби Чернігівський пологовий будинок отримав необхідне обладнання, працювала велика команда волонтерів і працівників закладу, адже в умовах сьогодення логістика доволі ускладнена і це значно сповільнювало робочий процес. Та доклавши спільних зусиль, таку потрібну допомогу доставити все ж таки вдалося.

«Завдяки пані Сніжані, яка зробила запит на допомогу нашому пологовому будинку. Поговорили з Василем Гусаком, обговорили все. Вирішили, що потрібно, і, відповідно, це контакт і забезпечення доставки до пологового будинку», — Сергій Гривко – народний депутат України від Чернігівщини.

За вісім місяців своєї діяльності фонд виконав великий пласт роботи, аби забезпечити українців усім необхідним спектром допомоги.

«Допомогли більш ніж 30 батальйонам в Україні, також допомагали обладнанням, укомплектували вже 16 лікарень по Україні, також допомагали з відновленням Ізюма», — Сніжана Кулакова – засновниця благодійної організації; волонтерка.

За словами пана Василя Гусака, з початком повномасштабного вторгнення значно скоротилася кількість народжених діток. Та, на жаль, збільшилась сумна статистика передчасних пологів. Тож така волонтерська допомога – надважлива для збереження маленьких життів.

«Зараз ми маємо за 2022 рік – 1670 пологів, а до війни було 2600. Тобто на тисячу зменшилася кількість пологів. Ці кювети працюватимуть, принесуть користь і врятують життя завдяки їх допомозі», — Василь Гусак – генеральний директор КНП «Пологовий будинок» ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Ярослав Пушкарчук

Ще статті по темі

Back to top button