Суспільство (відео)

У Ніжині вночі посеред поля побили екс-заступника керівника районної поліції (Відео)

Постраждалий твердить, що дії поліцейських були незаконні.

У Ніжині поліцейські начепили наручники та застосували сльозогінний газ до свого колишнього колеги — капітана Сергія Іванюка. Нібито чоловік чинив їм опір і не зупинив автомобіль на вимогу. Екс-міліціонер запевняє, що постраждав ні за що.

Екс-заступник керівника районної поліції показує сліди, які залишилися від несподіваної зустрічі з колегами – синці та ссадна. Дісталось і йому, і дружині.

«У мене синці ось на руці, на голові ось шрам, на носі здерте і під око пішло», – розповідає колишній поліцейський Сергій Іванюк.

«Я навіть не розібрала, що то поліція, думала, бандіти якісь. Стали гамселити, бити», – згадує дружина Ірина Іванюк.

Два роки тому Сергій Іванюк очолював цілий підрозділ громадської безпеки району та й подумати не міг, що колись опиниться в кайданках просто посеред кукурудзяного поля. Каже, патрульні застали його зненацька близько другої години ночі у посадці. «Ми всі люди, нам треба природні потреби справляти», – каже колишній поліцейський. На чоловіка вдягли наручники – він протестував.

У поліції пояснюють, що затримували порушника правил дорожнього руху, який їхав без номерів і не зупинився на вимогу. Темну «дев’ятку» переслідували по місту і врешті загубили її у кукурудзі, а потім на полі помітили такий самий автомобіль, а спецзасоби до власника авто використовували, бо думали, що втече. «Він намагався вирватися. Я не знаю, з якою метою. Після чого було прийнято рішення його акуратненько покласти на землю», – розповідає в.о. керівника сектору реагування патрульної поліції Владислав Веремієнко.

Копи підозрювали, що власник авто нетверезий, однак у лікарні аналіз показав ідеальний результат — 0 проміле. «Тут я коментувати не можу. Я сидів поряд, від водія відчувався явний запах алкоголю», – каже Веремієнко. Іванюк же твердить, що система починає працювати на захист себе та вимагає повернути свою машину. «При мені авто ніхто не опечатував. Зазвичай роблять таку бумажку біленьку і наклеюють на двері. Це робиться у присутності власника», – твердить чоловік. Він переконаний, що його машину сплутали з іншою, однак поліцейські впевнені, що затримали саме того, кого шукали.

Як доказ – показують ту саму «дев’ятку». Кажуть, попри слова водія, що авто було з номерами, сліди на машині свідчать про інше. «Ось бачите, сліди від мошкари. Коли на великій швидкості їдете – мошкара розбивається. Тобто машина певний час їздила без номерів», – стверджують копи.

Темна «дев’ятка» у Ніжині – один із найпопулярніших автомобілів. Де ділися номери, хто порушник і чи були в поліцейських підстави застосовувати фізичну силу – тепер з’ясовуватиме прокуратура. Там уже взялися за розслідування. Його могло б значно спростити відео з нагрудних камер патрульних, однак у ніжинських поліцейських такого обладнання досі немає.

Джерело: ТСН

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button