Суспільство (відео)

Чернігівський ветеринарний лікар – про догляд за домашніми улюбленцями (Відео)

30 листопада відзначають Всесвітній день домашніх улюбленців. Вони для людей є не лише вірними друзями, а й наповнюють оселю затишком, допомагають людині позбутися стресу та покращити настрій. Домашні улюбленці стають повноцінними членами родини, тому їм треба приділяти увагу, правильно доглядати та створювати умови, сприятливі для їхнього проживання.

«У кожної породи є свої потреби, тому бажано прочитати про якусь конкретну породу, перш ніж її заводити. Тварини – це не іграшки»,- Анна Фєдосєєва, ветеринарний лікар.

Вибираючи домашнього улюбленця, варто також звернути увагу на його харчування. Оскільки неправильне харчування може призвести до складних захворювань.

«Насамперед якщо дивитися на котів на собак, то це в нас тварини, яким не можна давати кісток. Це насамперед. Усі звикли, що котикам і собачкам згодовують те, що сам не з’їв, аби не залишати недоїдків.

Молочні, кисломолочні продукти давати з жирністю не вище як 2%, інакше в наших тварин з’являються розлади травлення. Що стосується так званих «смаколиків» – те, що люди звикли давати: сири, ковбаски, сосиски тощо, – це теж робиться для нас, це не робиться для тварин. Для них є свої смаколики»,- Анна Фєдосєєва, ветеринарний лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина погрудь із Алеї героїв досі перебуває в Чернігівському історичному музеї

Кожна порода – особлива. Перш ніж вибрати між ними, треба звернути увагу на те, де житиме тваринка, чи немає алергії на шерсть у когось із вашої родини, чи можете ви приділяти достатньо часу для неї.

«Тварині треба кудись свою енергію дівати. Потрібен якісний вигул. Якщо заводиться тварина породиста, то треба почитати, що з цією твариною робити»,- Анна Фєдосєєва, ветеринарний лікар.

Якщо звернули увагу, що поведінка вашого домашнього улюбленця змінилася, то не варто гаяти час, аби не нашкодити своєю бездіяльністю.

«До лікаря треба звертатися одразу, як побачили, що з твариною щось не так. Не чекати добу, тиждень, щоб тварині стало зовсім погано.

Починається блювота, собака чи кіт перестає їсти… Краще одразу звернутися, і лікарю буде простіше з цим розібратися, і тварині буде легше вийти з цієї ситуації»,- Анна Фєдосєєва, ветеринарний лікар.

Пам’ятаймо, що перш ніж взяти під свою опіку якусь домашню тваринку, треба чітко розуміти, що вона потребує постійного піклування та вашої уваги. Не варто брати тваринку на місяць, а потім залишати її на вулиці. Ми назавжди відповідальні за тих, кого приручили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button