Суспільство (відео)

Чернігівці чекають від Атрошенка публічного вибачення (Відео)

«Якщо брати патріотичну складову, потрібно, щоб мінімум 3 дитини в сім’ї. Щоб дівчина і хлопець, вони виростали і знали, що якщо в них не буде 3 дітей, значить, вони якісь хворі або не такі, вони взагалі не українці!»

Це один із чергових «перлів», що вилетів з вуст мера Чернігова. Кількахвилинний спіч під час ранкової наради у міській раді пішов у маси та спричинив неабияке обговорення серед чернігівців. У відповідь меру містяни почали проявляти креатив у соцмережах: складати тематичні вірші, викладати фотожаби та писати гнівні коментарі.

«Попробуй прогодуй трьох дітей на 5 тисяч зарплати. Мере, повертайся на Землю!»

«Намагатися досягти результату шляхом приниження населення замість того, щоб замислитись над причинами і спробувати вирішити їх, – це просто супертактика насправді мудрого керівника. Браво!»

«А мені цікаво. Після таких заяв мер міста не хоче публічно попросити вибачення, наприклад, у містян? У свої виборців? У Євросоюзі після таких заяв чиновник уже склав би повноваження».

Чернігівка Оксана наразі виховує одну дитину. І навіть до появи єдиного улюбленого синочка разом із чоловіком готувалась не один рік.

«Для того, аби народити навіть одну дитину, ми з чоловіком 7 років працювали, збирали гроші, аби придбати хоча б житло якесь», — розповідає чернігівка Оксана Малофєй.

«Це не просто завести хом’ячка, дитину треба утримувати, ціни зростають і за все треба платити».

Оксана впевнена: демографія зможе підвищитися тільки тоді, коли самі жінки почуватимуться соціально захищеними.

«Дуже важко влаштуватися на роботу, якщо в тебе є дитина, а коли їх двоє-троє, то це дуже складно», — продовжує чернігівка Оксана Малофєй.

А тому, після натхненної промови міського голови у чернігівців склалося враження, що мер або напрочуд відірваний від реалій життя, або просто знущається з чернігівців.

«Те, що назвав хворими… осад неприємний», — зауважує Оксана Малофєй.

«Це нерозумно. Кожна людина сама для себе вирішує, скільки дітей хоче».

«Дуже складно. Зараз такий час, для себе важко гроші заробити, а ще й дітей».

«Краще повністю вкластися в одну дитину, поки що достатньо однієї дитини з головою».

«Ми намагаємося, працюємо зранку до вечора, вистачає, але на третю дитину було б важко».

До речі, у самого Владислава Анатолійовича офіційних дітей лише двоє. Тому напрошується висновок: невже мер вважає себе «хворим сепаратистом»?

Міський голова далеко не вперше, м’яко кажучи, дивує чернігівців власними думками.

«Куди краще спрямувати кошти? В неосулін, на ниркову недостатність, від якої люди помруть завтра, чи збудувати фонтани або якусь ілюмінацію. Так от, безграмотна людина скаже, що фонтан – це неправильно, а правильно інсулін».

Також виникає риторичне запитання – чи під силу виховувати трьох дітей людям, які працюють на підприємствах Владислава Атрошенка? Своїми словами мер також плюнув в обличчя безплідним людям.

Ставлення міського голови до людей зрозуміле, та чи вистачить духу амбітному чиновнику попросити вибачення у тисяч чернігівців за свої абсурдні й образливі слова?!

Журналіст: Аліна Клименко

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button