Суспільство (відео)

У міському палаці культури та відпочинку завершується революційний ремонт (Відео)

За зовнішній і внутрішній вигляд міського палацу культури та відпочинку чернігівцям вже не буде соромно перед гостями. До кінця року будівельники  мають завершити внутрішній і зовнішній ремонти приміщення, привести до ладу територію поряд з будівлею і зробити нову паркову. На ранковій нараді в міського голови про це доповіла директор палацу Ірина Должикова.

«Нашим прагненням є поступове переоблаштування будівлі на сучасний концертний майданчик, яким би місто пишалося. Саме з цією метою – привести концертний майданчик у достойний вигляд – у 2016 році й було розпочато масштабну роботу з перетворення занедбаного будинку культури на справжній палац культури», — директор Чернігівського міського палацу культури та відпочинку Ірина Должикова.

Серйозного ремонту палац культури і відпочинку не бачив уже давно. А тому за ним і закріпилася простакувата назва «Клуб». Сьогодні він абсолютно не схожий на той, що був раніше: у глядацькій залі нарешті повністю замінили стільці, пофарбували стіни, пошліфували підлогу, замінили карнизи та штори на вхідних дверях, пошили новий одяг для сцени і реконструювали систему опалення, оновили гримерні і танцювальний клас. Нового вигляду палац культури набув і ззовні.

«Цього року було виділено державну субвенцію в сумі 2 млн грн. Тож сьогодні ведуться роботи із заміни вітражних вікон і дверей на ефективні конструкції в рамках програми з енергозбереження. Нові вітражі покращили естетичний вигляд головного концертного майданчика міста», — директор Чернігівського міського палацу культури та відпочинку Ірина Должикова.

У палаці культури і нова звукова система, нові мікрофони та нове світлове обладнання. А ще новий головний диригент, балетмейстер і вокалісти. На ці посади, колись вакантні, вже проведено конкурс. І вперше на базі закладу створений муніципальний оркестр. На початку 2017-го він обіцяє презентувати свою програму.

Ще статті по темі

Back to top button