Суспільство (відео)

Чернігівці дають Тимофію Зленку шанс на одужання (Відео)

Аби допомогти маленькому чернігівцю Тимофійчику Зленку позбутися страшної хвороби, в міському Палаці культури 3 лютого пройшов благодійний концерт.

Біда в родину Зленків прийшла влітку 2014 року. Тоді 2-річному Тимофійку поставили діагноз «рак крові». Хлопчика пролікували, хвороба нібито відступила та наприкінці січня цього року стався рецидив.

— Вибору не дали, коли дитині стане краще – потрібна тільки пересадка кісткового мозку. Тато, мама не підходять як донори, треба, щоб донор був сторонньою людиною для того, щоб почати шукати донора, треба зробити передплату – 30 тисяч євро, — Людмила Зленко, бабуся Тимофія.

Таку операцію роблять за кордоном. На перший внесок завдяки небайдужим людям грошей вдалось назбирати. Загальна ж сума, необхідна на трансплантацію – 130 тисяч євро.

— Дякуючи всім, люди відгукнулись як ніколи, я просто шалено дякую кожному, хто поділився своєю копійкою, — Людмила Зленко, бабуся Тимофія.

Волонтери кажуть: чернігівці неабияк згуртувались у намаганні допомогти Тимофійчику. Найактивніше проявили себе заклади освіти, установи викупили майже всі квитки на концерт.

— За дві години після анонсу цього заходу вже були розкуплені всі квитки на концерт на 15:00, тому ми вирішили зробити 2 благодійні концерти, — Регіна Гусак, волонтер.

Кошти від продажу квитків, а це 21 тисяча гривень, підуть на лікування хлопчика. Організатори сподіваються: другий концерт принесе не меншу суму. Гроші глядачі кидали й у скриньки – назбиралось майже 10 тисяч гривень.

— Підтримати цю бідну дитину, чим могли допомогли.

— Окрім того, і дошкільні колективи, і педагогічні колективи шкіл… вони окремо збирали кошти, — Регіна Гусак, волонтер.

— Це дошкільний садочок №54. Це батьки, вихователі… Хто скільки зміг – перераховували на рахунок, — Альона Юріївна, вихователь ДНЗ №54.

Усі зібрані гроші передадуть бабусі Тимофія Зленка. А волонтери та пересічні чернігівці щоразу частіше сходяться на думці – аби батьки важкохворих дітей не ходили з протягнутою рукою, проблему необхідно вирішувати на державному рівні.

*** Кошти на лікування збиратимуть волонтери на акції «Поділися любов’ю», яка проходитиме  11 та 12 лютого з 12.00 до 19.00 в торгово-розважальному комплексі «HOLLYWOOD».

Ще статті по темі

Back to top button