Суспільство (відео)

Чернігівці обіцяють відмовитись від гречки на виборах (Відео)

У політикумі України окреслилися зміни – в першому читанні Верховна Рада прийняла закон про нове виборче законодавство. Експерти прогнозують, що нові правила гри нівелюють таке явище, як підкуп виборців. Чернігів добре пам’ятає масштабні ігри кандидатів, зокрема, і ганебний підкуп виборців через гречку, продуктові набори та гроші.

У зв’язку з тим, що підкуп виборців як явище може канути в небуття, ми вирішили поцікавитися в чернігівців, що вони думають із цього приводу.

Що ви думаєте про підкуп виборців і «гречкосійство»?

«Нічого, ні грошей, ні гречки».

«Нічого, ніяких грошей. Щоб вибори були тільки чесними, люди завжди помиляються, ще жодного разу в нас не було нормальних виборів».

«Люди в нас дуже бідні, тому готові брати все. Невідомо, звісно, як вони потім голосують. Я вважаю, що правильно зробили б, якби заборонили».

«Я хотів би, щоб люди зрозуміли, що не можна брати ні гречку, ні гроші. Щоб голосували за тих людей, котрі зроблять щось добре для України».

«Роздавати нічого не треба. Депутатам треба правильно працювати з людьми, а не роздавати гречку та цукерки. Краще хай допоможуть дітям, які знаходяться у спеціалізованих інтернатах. Дороги відремонтують. Оце потрібно людям».

«Я проти цього, це своєрідна корупція».

«Правильно зроблять. Я тільки «за»».

«Квитки на концерти».

«Я вважаю, що той, хто хоче, той завжди знайде інші шляхи».

«А взагалі хотілося, щоб усе було по закону».

«А мені нічого не треба».

«Щоб роздавали правду, не треба ні квитків, нічого, щоб узагалі не було залучення через квитки або щось інше».

«А я в це не вірю, це явище буде можливим завжди, вони знайдуть будь-які способи, щоб це зробити».

«Я взагалі проти цього завжди. Щоб за якусь гречку владу купувати. Я проти всіх подібних заходів. Я на таке ніколи не ходив, мені це просто неприємно».

«Нічого не треба. Це ж підкуп».

«Можна казати що завгодно, а як воно буде, поживемо – побачимо».

Тож, як ми бачимо, містяни переважно підтримують реформу виборчого законодавства. Але які саме зміни відбудуться – наразі невідомо, закони будуть ще доопрацьовувати.

 Журналіст Марина Шолох

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. БРАТЬ НУЖНО! И КАК МОЖНО БОЛЬШЕ И ОТ РАЗНЫХ ПАРТИЙ!!! ТОЛЬКО ЗА ТЕХ ОТ КОГО ПОЛУЧИЛИ…, В ТОМ ЧИСЛЕ ГРЕЧКУ ТОЧНО НЕ ГОЛОСОВАТЬ!!! А ДАЛЬШЕ ДУМАЙТЕ… НОГАМИ, КОШЕЛЬКАМИ, БОЛЕЗНЯМИ, ЖЕЛУДКАМИ, ЖОПАМИ НАКОНЕЦ!!! ТОЛЬКО НЕ СЕРДЦЕМ!!! ОБМАНУТ СВОЛОЧИ, ПРИКИНУТСЯ КАК ВСЕГДА ОВЦАМИ, ИЛИ ЛЯШКАМИ…И ОБМАНУТ КАК ВСЕГДА!!!

Back to top button