Суспільство (відео)

Чернігівці тестують інноваційні лавки для гаджетів і нарікають на вандалів (Відео)

Алея навпроти готелю «Україна» стала місцем для благодійної та інноваційної для Чернігова акції – встановлення десяти еколавок із можливістю підзаряджання телефона, смартфона чи іншого гаджета. Це безоплатний подарунок броварні «САН ІнБев Україна» місту. Працює з кінця грудня. Підзаряджає від сонячних панелей. Деякі чернігівці даремно сумніваються в ефективності обновки в зимовий час.

— Зараз… Вони ж влітку працюють. А зараз працюють вони?

Багато хто вже користувався і користується. Панелі й електротехнічна частина води та помірного морозу не бояться. Готові витримувати й вагу, виконуючи роль лавки.

— Вже користувався. Інколи дуже треба телефон зарядити. Це дуже зручно.

— Актуально і розумно. Витрачені кошти не марно. Нормально заряджає? – Так. Часто користуєтесь? – Уперше сьогодні.

Акумуляторів має вистачати на 3-4 дні хмарної погоди. Одна лавка дає можливість зарядити чотири пристрої одночасно – в стандартному та швидкому режимі підзарядки. Містяни новину про обновку зустрічають схвально.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: У Носівці встановили сонячне дерево

— Я думаю, це потрібно. У маркетах є, а на вулиці, я думаю, також потрібно. Але небагато, я вважаю.

— Люди відпочивають. Сів собі, підключився.

— Аби ми тільки берегли це. Це дуже треба, бо це наш наступний день.

Проте чернігівці наголошують і застерігають про можливі дії вандалів, які можуть швидко, так би мовити, скрутити або приробити ноги складовим еколавки. Тому правоохоронні органи, зокрема «Муніципальна варта», мають бути особливо пильними – знаючи своєрідну любов чернігівських вандалів до ноу-хау в місті.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button