Суспільство (відео)

Чернігівці відреагували на останні заяви білоруського президента щодо України (Відео)

Днями президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив гучну заяву щодо України.

«Жодних санкцій ми проти вас вводити не збираємося. Якби ми хотіли поставити вас на коліна, ми це зробили б протягом доби разом із нелюбим вам президентом Путіним. Ми перестали б вам постачати паливно-мастильні матеріали та на вилах повиносили Зеленського і всіх інших»,- Олександр Лукашенко, президент Білорусі.

Чернігівці розповіли, як ставляться до цих слів білоруського політика.

«Я вважаю, що це дурне висловлювання. За слова треба відповідати, і в цьому випадку навряд чи в нього є така можливість, і взагалі погрози – це не дуже хороша сторона».

«Чесно кажучи, взагалі до політики ставлення рівне, ніяке, скажемо так. Нічого не можу сказати. Ані так, ані ні».

«Якщо він навіть про це говорив, то це ж не означає, що він її поставить. Це політика. Вони розмовляють – це їхня робота на сьогодні, на жаль».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У голови Чернігівської ОДА з’явився радник

«Я вважаю, що не поставить на коліна. Можливо, переговори будуть із ним, із тим Лукашенком. Я вважаю, що це все скасується. Люди ж спілкуються і до нас приїжджають, закуповуються. Я думаю, що все буде нормально далі».

«Я вважаю, що Лукашенка слухати й аналізувати те, що він каже, – це марнотратство часу. Це нездорова людина».

«Я такого не чув, але це дуже негарно. Сусід, нам треба жити у нормальних стосунках. І такі заяви не личать нікому. Тим паче, президенту братської Білорусі, бо це братський наш народ і у нас завжди були хороші відносини. А верхнє керівництво не відображає відносин між нашими народами, а гальмує і йде не на користь нашому розвитку».

«Я вважаю, він на це ніколи не піде, тому що поважає українців. Багато українців працюють і живуть у Білорусі, тому він не хоче псувати відносин. Просто наша влада йде на поводу Євросоюзу й американців. Вони виконують ті вимоги, які з-за океану їм каже керівництво це. Я вважаю, що таке його звернення не було з метою залякати, просто він шкодує, напевно, про те, що наші відносини дружні порушилися з Україною».

На слова Олександра Лукашенка вже відреагували в Україні. До Міністерства закордонних справ уже викликали тимчасового повіреного у справах Республіки Білорусь в Україні Кирила Камишева й обговорили цю ситуацію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button