Суспільство (відео)

Чернігівці висловили небувалу одностайність стосовно збільшення штрафів для автомобілістів (Відео)

Верховна Рада України посилила відповідальність для автомобілістів, зокрема за водіння у стані алкогольного сп’яніння та перевищення швидкості руху.

До прикладу. За перший раз «під шафе» доведеться заплатити від 17 тисяч гривень, за другий випадок – штраф збільшується вдвічі, а за третє таке правопорушення, крім великого штрафу, ще й конфіскують авто. Якщо перевищити швидкість більше як на 50 кілометрів за годину, то штраф становитиме 1700 гривень замість торішніх 500. І так далі.

Як же містяни оцінили такі нововведення?

Чернігівці відповідали на запитання: «Як ви ставитеся до підвищення штрафів за водіння напідпитку та за перевищення швидкості?»

«Дуже позитивно. Я вважаю, що це призведе до того, що менше людей сідатимуть за кермо в такому стані. Відповідно, менше порушень і менше проблем у всіх».

«Дуже позитивно. Причина? Це взагалі виходить за рамки людського поняття. Це безпека життя, здоров’я навколишніх і так далі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові п’яний велосипедист спричинив аварійну ситуацію, що ледь не призвело до ДТП (Відео)

«Позитивно. Тому що в п’яному вигляді не треба сідати за кермо. Це дуже небезпечно і для себе, і для навколишніх».

«Я взагалі забирала б права разом з автомобілем і забороняла б сідати за кермо. Навіщо п’яному сідати за кермо? Потім хтось загинув під його колесами. От чим можна виправдовуватися, що ти сідаєш п’яний за кермо?»

«Ну, звісно, позитивно. Тому що я турбуюся про громадян наших. А як може бути інакше? Будуть тверезі – буде все нормально. Будуть здорові люди».

«Нормально до цього ставлюся. Тому що коли водій в алкогольному сп’янінні, він може вбити людину. А життя людини безцінне».

«Добре. Правильно. Що менша швидкість, то менше травм. Це само собою пропорційно».

«Давно час. Треба карати людей. Скільки аварій на кожному кроці, дозволяють собі таке… Знаю навіть декого, хто любить випити та поїхати. Такого бути не повинно».

«Позитивно. Бо життя дорожче за всілякі гроші. Вважаю, що ті порушення водії роблять свідомо, то тоді треба і платити».

«Добре. Добре. – Чому? – Тому що в мене автомобіля немає».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button