Суспільство (відео)

Чернігівців хочуть навчити не губитися в екстремальних ситуаціях (Відео)

Надавати невідкладну медичну допомогу, вміти захищати рідну землю, мати гарну фізичну форму – цих навичок і вмінь хочуть навчити чернігівців активісти громадської організації «Сота». Вони прагнуть створити в Чернігові центр військово-патріотичного виховання та активного відпочинку. Крім теоретичних, велику роль відводять і практичним заняттям. Уже подано проект для бюджету участі. Насамперед це потрібно молоді, вважає інструктор «Соти» Олександр Лаптій. Мовляв, школи мають обмежені можливості для підготовки дітей до екстремальних ситуацій.

«У школах колись була допризовна підготовка юнаків, але нема матеріальної бази, не вистачає інструкторів. У центрі буде все. Будуть систематичні курси», — розповідає інструктор ГО «Сота» Олександр Лаптій.

Як показує практика, люди часто почуваються розгублено під час надзвичайних подій, аварій із постраждалими, бо просто не мають елементарних навичок надання допомоги. Для хлопців, які хочуть присвятити життя службі в армії, це теж гарний шанс опанувати багатьма навичками.

«Я знаю, як накласти джгут, куди зателефонувати і що сказати. Це навички в екстремальних умовах, не тільки в бойових діях, а й у місті», — відзначає інструктор ГО «Сота» Олександр Лаптій.

Інструкторами центру планують стати ветерани правоохоронних органів, а також учасники АТО. Вони вже зараз готові надати свій бойовий досвід. Двері майбутнього центру будуть відчинені для всіх, кажуть активісти. Головне – аби їхній проект підтримали під час голосування, що розпочнеться з 15 вересня.

Журналіст: Юрій Михуля

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button