Суспільство (відео)

Щасливий мер, комунальні лінощі та каторга для ОСББ: ранкова нарада (Відео)

Трава некошена, сміття неприбране, лавочки, столи і гойдалки розламані. Ці комунальні недопрацювання розглядали сьогодні на ранковій нараді в Чернігівській міській раді.

«Суттєві зауваження – гойдалка була зламана і пісочниця. Ці роботи були виконані», — начальник КП «Деснянське»Віктор Пригара.

«Бетонні плити прибрані, вивезені. Після підрядних організацій були бордюри», — начальник КП «ЖЕК-10»Сергій Воробей.

«Провалля було на Чорновола. Спільно з ТЕЦ виконано», — начальник КП «Новозаводське»Віктор Морський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко змушує всіх керівників ОСББ і ОЖБК ходити на ранкові наради

Найбільше перепало 13-му ЖЕКу, адже більшість проблемних локацій розташована на території саме цієї експлуатаційної контори. Хоча загалом міський голова Владислав Атрошенко був на диво в доброму гуморі: жартував і деяких підлеглих навіть хвалив. Коли говорили про поламані гойдалки, мер також жартома вказав на винного.

«Я туди Куца посадив би погойдатися як керівника», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Можливо, в мера чудовий настрій через нещодавню покупку.

Владислав Атрошенко обзавівся елітним позашляховиком за понад п’ять мільйонів гривень.

Також на нараді звітував керівник фірми «Технова» Чернігівська ТЕЦ.

«Фірма «Технова» забезпечує 40% теплопостачання Чернігова. Електрична потужність – 210 мегават, теплова – 409 гігакалорій на годину. Працюють 937 осіб. Середня зарплата за перше півріччя – 8 880 грн, план на друге півріччя – 9500 грн. Основний вид палива – вугілля. Від роботи підприємства залежить комфорт 95 000 жителів міста», — генеральний директор ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» Олексій Щербина.

Виявляється, із 2002 року – саме тоді фірма «Технова» взяла в оренду чернігівську теплоцентраль, – було замінено лише 500 метрів магістральної мережі. А це лише трохи більше 1% від загального. Окрім того, мережа відпрацювала вже два терміни експлуатації.

«Практично ці мережі пройшли два терміни експлуатації. Це умовно, якщо тривалість життя людини – 75-80 років. То умовно – це людині 160 років. Люди до такого віку не доживають», — — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

Дивними видалися меседжі очільника міста про феноменально здешевлений майновий комплекс чернігівської ТЕЦ. Між рядків так і читаються натяки на приватизацію генеруючого підприємства.

«Фактично ми маємо здешевлений цілісний майновий комплекс. Вартість його в рази впала. Якщо приводити до ладу – то це мільярди гривень», — — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

Але без емоцій і критики на нараді все ж не обійшлося – мер забажав, щоб на ранкові наради до міськради ходили всі керівники ОСББ і ОЖБК.

«Відповідальність за чистоту в місті однакова з ЖЕКами. І вони перебувають у системі координат міста. Ми не ліземо перевіряти цільове використання коштів. Виключно в напрямі загальних питань. Усі керівники повинні бути тут. Із 80 тільки двоє присутні. Це що таке?», — — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

Також міський голова образився на поліцію Чернігова через те, що ніхто з них не прийшов на муніципальну говорильню.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button